Mark Hughes har gjennomført en solid sommerrengjøring i QPR-stallen, uten at vi har funnet grunn til å fremheve enkeltspillere på våre egne nettsider.

Med Heidar Helguson stiller saken seg annerledes. I dag kom bekreftelsen på de siste dagers ryktebørs, nemlig at islendingen var ønsket av waliserne, der han har signert en ettårskontrakt med championship-klubben.

34-åringen kom til QPR fra Bolton i 2008, og scoret 28 mål på 80 kamper for oss. Spensten, og ikke minst en forbløffende timing var spissens fremste varemerke. Mang en forsvarsspiller har strukket sverd i luftige møter med Helguson, som måler beskjedne 178 cm på strømpelesten.

I vår retur til Premier League scoret han ni mål før han ble skadet midtveis i sesongen. Mange av disse målene ble selvsagt utslagsgivende for at vi til slutt beholdt plassen i divisjonen.
Een susende heading i bortemøtet med hjemmesterke Stoke sitter også som et herlig minne om en fantastisk spiss.
Men, straffesparket mot Chelsea i oktober 2011 var, til tross for et enkelt mål, det som naglet Helguson til QPR-fansens hjerter.

PS: Det hører med til historien at Tommy Smith kan være den neste spilleren som forlater QPR, også han med kurs for Cardiff.