I tillegg er Jay Bothroyd, DJ Campbell, Rob Hulse og Luke Young veid og funnet for lett av Mark Hughes.

Derimot finner vi både Hogan Ephraim, Matt Conolly og Kieron Dyer, spillere som hadde svært lite tid på førstelaget i fjor. Ikke noe av dette behøver imidlertid å bety så mye, for det er uttaket av 25-mannstroppen 1. september som gjelder.

26 navn
Lista som kom nå inneholder 26 navn. Tre av dem er Max Ehmer, Michael Doughty og Michael Harriman, som alle er unge nok til ikke å behøve å være i noen 25-mannstropp. De kan spille PL-fotball på ungdomskvoten i 2012/13. Det samme kan Bruno Andrade og keeper Aaron Lennox, som begge har gjort det bra på b-laget i sommer.

Flere spillere
Lista inneholder med andre ord bare 23 av de 25, og Mark Hughes har plass til to til. Kanskje blir en av dem Jose Bosingwa, og kanskje er tallet et hint om at vi i tillegg til portugiseren har enda en mulig nysignering i vente? Skjer ikke dette kan en eller flere av de utelatte bli hentet inn i varmen igjen. Før 1. september skal det tross alt spilles to ligakamper og en ligacupkamp hvor regelen om 25 i troppen ikke gjelder, noe som gir Hughes tid til å revidere den lista han nå har latt offentliggjøre.

Barton
Hva Barton angår representerer ikke denne lista noe nytt. Det aldri vært snakk om at en mann som er suspendert i over halvparten av høstens kamnper skulle få plass i noen tropp på denne siden av nyttår. At Bartons trøye nummer 17 er gitt til Ryan Nelsen er like viktig som at Faurlin nå får nr 32 fordi nr 11 er gitt til Shaun Wright-Phillis - og motsatt. Et høyt trøyenummer diskvalifiserer ikke noen fra å spille god fotball.

Det interessante nå er hvor Barton skal lånes ut. Det ble ikke til Fleetwood i League Two, kanskje blir det til Marseilles i Ligue 1? Et litt bedre sportslig alternativ med andre ord, med trykk på «litt».

Draktnumrene
1. Rob GREEN 2. Samba DIAKITE 3. Armand TRAORE 4. Shaun DERRY 5. Anton FERDINAND 6. Clint HILL 7. Ji-Sung PARK 8. Andrew JOHNSON 9. Djibril CISSE 10. Adel TAARABT 11. Shaun WRIGHT-PHILLIPS 12. Jamie MACKIE 15. Nedum ONUOHA 16. Matthew CONNOLLY 17. Ryan NELSEN 18. Kieron DYER 20. FABIO da Silva 22. Hogan EPHRAIM 23. David HOILETT 24. Radek CERNY 25. Bobby ZAMORA 26. Brian MURPHY 27. Michael HARRIMAN 28. Max EHMER 29. Michael DOUGHTY 32. Alejandro FAURLIN