Av STEINAR SÆTHER

Da er pustepausen over! Det var egentlig greit at VM komnå (drit i Qatar), for vi trengteå omstille oss etter å ha mista formen helt. Men trengte vi å miste Michael Beale? Vel, det gjorde vi. Ordene han sa til oss alle i QPR når Wolves fikk nei, fikk plutselig ingen verdi når hans gamle Glasgow Rangers slo nummeret. Det er lov å undres på om han faktisk hadde peiling på at det ville komme en henvendelse lenger nord fra når Wolves fikk nei.

 
Paul Hall leder laget i hjemmemøtet med Vincent Kompany i tv-ruta i dag. Hall har fått litt tid med mannskapet, og sier at de har pratet om situasjonen, og videre, at laget skal spille på samme måte som under Beale. Jeg tenker det er fornuftig, for om Hall skulle skifte på noe nå, ville det blitt sånn at neste manager inn, Critchley kan hende, søkte sin egen stil. Altså tre ulike måter å spille på i en sesong. Det blir for mye.
 
Hall har nå nesten et fullverdig mannskap å velge fra. Chair soler seg som kjent i glansen av de beste gutta fra Marokko. Om ikke noen skader seg under oppvarmingen da, det skjer jo i blant. Men jeg lar pessimismen fare.
 
Under VM tok vi et hopp opp fra 7. plass til sjette. Millwall tapte 3-0 i en utsatt kamp, og plutselig hadde vi bedre målforskjell. Etter seriekampene i går falt vi ned til 9. plass. Preston tok et kvantesprang og landet som nummer 5 etter 4-1 borte over Blackburn, som på sin side beholdt plass 3. Sheffield United vant sin kamp og kom à jour med Burnley i tet. Slår vi Clarets i ettermiddag vil de to uansett bytte plass. Norwich klatret til nummer 4.
 
Godeste Kompany har også ei stjerne i Qatar, det er Anass Zaroury. Han får spilletid i VM og har det dobbelt så morsomt som Chair. Å gjette på lagoppstillingen til gjestene blir vanskelig, det fordi kvaliteten er så høy på hele stallen. At Muric bruker hanskene er jeg derimot sikker på. Videre at Vitinho, Harwood-Bellis, Taylor, Roberts og Maatsen er hyperaktuelle i forsvar. Videre at Tella, Brownhill, Cullen og Cork det samme på midtbanen. Framme spiller Rodriguez, og han får med seg enten Manuel eller Barnes. Absolutt verdt å merke seg at mange spillere skårer mye. Rodriguez har 9, 5 andre har mer enn 4 mål hver seg. Zaroury er en av dem.
 
En hel måneds pause; hvilke utslag gjør dette? Jeg føler meg optimistisk men langt fra sikker. Altså helgardering! Vi må få opp kvaliteten som vi mista før VM, kapasiteten har vi. Burnley var virkelig gode, og foruten 2-5 borte for konkurrenten Sheffield United like før pausen, har de kun ett tap. 8 U`er har de spilt, hvorav de fleste tidlig i høst.
 
2-2, kan det høres logisk ut?