Av STEINAR SÆTHER 

Nå begynner samspillet å sitte!

Ler når jeg leser at de som for bare ei uke siden mente at godeste Chair var "rubbish" og måtte gis til noen som var villige til å betale et par pund - det er de samme som forguder ham etter 3-2 over Watford. Undertegnede har aldri vært i tvil om kapasiteten til vår Ilias. Han og Willock er gull for oss, og vi må huske alle skadene vi har. Potensialet vårt er veldig godt, samtidig som jeg mener årets Championship er den sterkeste jeg kan huske. 

Igjen noen ord om Dykes: Mulig jeg blir ledd av, men jeg mener at Dykes sin tilstedeværelse i angrepet også har sin misjon. La gå at han ikke skårer - ett så langt. Dog viser kampen mot Watford at en av grunnene til at våre to ess får lov til å være så gode er fordi han bryter og bender i forsvaret, og binder opp opptil flere ad gangen. Hvis denne kampen er fasiten på hva vi skaper av sjanser - og skårer på! - framover, fortjener Dykes plassen sin.


Tabellen etter sjette serieomgang ser egentlig litt rar ut, det om en forventer at favorittene topper etter enhver serieomgang. Jeg tror ikke det døyt på at Reading rykker opp, ei heller at våre gjester i kveld forblir i toppen. Tigrene fra Hull er altså nummer tre. Sheffield United 2 og Norwich 4 er mer som forventet. Hva så med Rotherham sin femteplass. Overraskende, ja visst, men laget er bedre enn noen tror. Uansett, heller ikke de forblir i toppen sesongen gjennom.


Hull har spilt seg inn i teten med 3-2-1. Vi som er nummer 11 nå er kun 2 poeng bak med samme målforskjell. Tallene er 10-10 mot våre 9-9. Om vi vinner i kveld er vi foran Hull på tabellen. 
Tigrene fra østkysten ledes av Shota Arveladze, den beste spilleren Georgia noensinne har hatt. At han har evner som manager er det ingen tvil om, så spørs det om mannskapet han rår over er godt nok til å forbli over midten når sesongen blir tøffere i vinter. Målvakt er Ingram, som vi kjenner godt til. 5 mann har spilt alt i forsvaret, og de fortsetter nok nå også. Hvem som blir innbytter av dem gjenstår å se. Tufan (to mål) og Slater er de beste i midtbaneleddet. 


Fremst er det Estupinàn som stjeler oppmerksomheten. Han har allerede skåret 7 mål. Det virker ikke som motstanderne til Hull har kunnskapen om han ennå. I hattricket mot Coventry var han dog både heldig og dyktig. Han har en veldig ålreit merittliste med spill og skåringer i Portugal, Tyrkia og endog 5 kamper for Barcelona. Så langt har han skåret 72 mål på a-lagsnivå i karrieren. Det er ikke å kimse av! Han er landslagsspiller for Colombia, by the way. Ikke så rart, kanskje...


Foreløpig har de skalpen til Norwich hjemme, uavgjort borte mot Burnley er sterkt, og som oss lørdag vant de 3-2. Coventry veit vi lite om enda ettersom de ennå ikke har fått spille hjemmekamper. Like fullt er det tre poeng! Så reiste de til The Hawthorns og fikk en leksjon i angrepsfotball - de tapte 2-5.


Hvem som er skadet eller ikke, eller av en eller annen grunn ikke skal spille, har blitt en rein gjettelek. Vi veit at Clarke-Salter, Amos, Richards og Hâmâlainen er ute av spill. Balogun skal visstnok ikke debutere ennå. Roberts kan være tilbake i kveld, ifølge Beale. Men han har tatt feil før... Foreløpig er to tigere ute for Arveladze.


Jeg tror på en ny åpen kamp sånn Watford-kampen blei. Minimum tre mål blir skåret, kanskje opptil fem. I en åpen kamp tror jeg vi klarer oss bra. Chair og Willock får nok rom til å være kreative, som igjen bør bety mål. Ettmålsseier igjen, er mitt tips. 2-1 eller 3-2.


PS: Hvem er det som kommer til oss før vinduet stenger i morgen ved midnatt?