Av STEINAR SÆTHER

Uavgjort ble det, og det er vi som må føle at vi vant ett poeng. For i store deler av kampen styrte Middlesbrough hendelsene. Likevel var det vi som tok ledelsen to ganger. Det synes jeg vitner om hvor gode vi er framover,. Nå som Willock har fått med seg Chair igjen, skal det bli interessant å se hvordan våre motstandere utover våren vil forholde seg til både dem og de andre spissene. Begge betød trøbbel onsdag på tross av spillet på motsatt banehalvdel. 

Vi må igjen nevne Marshall. Han storspilte igjen og skal ha mye av æren for dette poenget. Videre skal vi være godt fornøyd med prestasjonen foran 1-0 til oss, han avventer en frisparksituasjon og gir fordel når vi får kontroll på ball og spill. Deretter er det pur klasse av både Willock og Chair. Vår marokkanske venn viste hvor viktig det er å bruke den lille tida en har før han kørler ballen inn ved stolpen. 1-1 er litt tilfeldig, for ballen spretter Boro`s vei inne i feltet 2 minutter på overtid av omgangen. Om vi var uheldige eller udyktige, vel, stryk det som passer for deg... 

16 sekunder tok det før Willock fikk servert ballen av Lumley, og dermed en ny YouTube-skåring.  Men hva i all verden drev høyrebacken med i forkant, når vi sendte 4 mann i og rundt 16-meteren? Like fullt takk som byr! 2-2 var fortjent, det samme tenkte kanskje Adomah også? Men fra fleip til fakta: En miks av smarte bevegelser og en feiltenkende Field, gjorde det lettere å bryte gjennom fra høyre kant. Adomah var selvsagt uheldig, og bak han sto en Boro-spiller klar til å skåre.

Apropos Willock (igjen!). Han skåret sitt sjette mål og ga sin tiende målgivende pasning. Og det er lenge igjen...

Jeg skrev i analysen at kampen om midtbanen kunne være med på å avgjøre hva dette skulle ende med. Imidlertid kom vi fra det med "livet i behold" selv om midtbanen ble overkjørt. Stefan slet med mageonde og spilletida bar preg av det. Men heller ikke de andre overbeviste.

I ettermiddag er det Barnsley som gjelder. Vi reiser dit med det formålet å få med tre poeng hjem. Barnsley er Championships dårligste hjemmelag og er i elendig form. Vi er rake motsetningen som et topplag, og er i veldig god form. Tykes har elendige 2-4-8 og 8-17 på Oakwell Ground, vi har 7-2-4 og 23-20 borte, som er femte best. Men over oss på den tabellen befinner både Sheffield Utd og Forest. De to lagene har spilt to bortekamper mer enn oss, og om vi vinner i ettermiddag er kun B`mouth og Fulham over oss. 

Ikke mange misunner klubbens svenske manager Asbaghi. Heller ikke den foretrukne målvakta Collins misunnes av mange. Forsvaret har ingen krumtapper, Helik har spilt alt. Ellers er det kun finske Halme som har et lite navn. Han har bare spilt fem kamper - og har ikke han skåret mot oss før...? Palmer, Moon, Gomes og Benson har spilt flest kamper på midtbanen. Fremst har hele seks spillere spilt fra tolv kamper og mer. Men kun Woodrow kan sies å ha et navn. En påtagelig ting, som er helt ulikt oss, er at ingen spillere som er typiske forsvars- eller midtbanespiller, har skåret mål. Kun de som vekselvis spiller fremst har noen få mål i protokollen. Laget ser veldig svakt ut, også på papiret! 

Vi mangler kun McCallum, som imidlertid er i nærheten av spill for førstelaget. Archer har pådratt seg en skade som holder ham ute i lang tid. Men vi har jo Dieng på benken! Tykes har minst fem spillere ute, blant dem Moon og Woodrow.

Jeg kan ikke se for meg at vi gir bort poeng i ettermiddag, det fordi hjemmelaget oppfører seg som en klokkeklar nedrykker. Faren ligger i oss selv; at vi ikke gir kampen nok energi fordi Millwall tirsdag blir sett på som en større utfordring. Men vi må ikke spare oss til en uavgjort (eller det som verre er!), for det vil være tett i toppen helt til siste spark på ballen i mai. Vi har dog nå så mange gode spillere at jeg ikke ser for meg at vi dummer oss ut!

Forresten, da vi vant sist på Oakwell i 2014, skåret Austin sitt mål nummer 100 i ligaen. Vi håper på mer, og jeg håper han starter sammen med Gray. Og til slutt vinner vi med et par mål- 0-2?