En QPR-legende i Swindon

Sist Swindon Town vant en kamp på Loftus Road, var det med en av QPRs største helter med på laget. Alan McDonald's gjensyn med QPR ble av det svært spesielle slaget.

mcdonald2
Mark Hughes regnet Alan McDonald som en av sine tøffeste motstandere.

Da 34-åringen løp ut på Loftus Road 14. mars 1998 må det ha vært mange følelser i sving, både hos spiller og publikum.
Året i forveien bestemte klubben for å gi slipp på legenden fra Nord-Irland, som startet sin karriere i QPR som 16-åring i 1979.

Før dette hadde publikum lagt sin elsk på den hardtarbeidende og dyktige midtstopperen, som var med på å sikre en sterk 5. plass i tidenes første PL-sesong 1992/93.

Tok over keeperhanskene
McDonald la opp karrieren etter én sesong i Swindon. Oppgjøret på Loftus Road vil imidlertid alltid bli husket på grunn av en hendelse som skjedde 20 minutter ut i kampen, da gjestenes keeper Fraser Digby ble utvist for å ha tatt ballen med hendene utenfor 16-meterstreken.

Han ble erstattet av Alan McDonald, som utrolig nok sørget for å holde Swindon-buret rent i de 70 resterende minuttene.

Nedrykkskamp
Swindon vant kampen 2-1, i en sesong der begge klubbene kjempet en hard kamp mot nedrykk til League One. QPR berget såvidt ny kontrakt i en sesong der Reading, Stoke og Manchester City (!) måtte ta turen ned til nivå tre.

Etter dette har vi møtt Swindon 5 ganger på Loftus Road. Vi har vunnet samtlige oppgjør, og står med en målforskjell på 13-1 foran cupkampen tirsdag kveld.

Alan McDonald døde brått 12. juni 2012 etter å ha fått hjerteinfarkt mens han spilte golf.

Slik stilte lagene på Loftus Road 14. mars 1998:

QPR: Harper, Bardsley (Heinola 46), Yates, Kulcsár, Ready, Maddix, Quashie, Peacock (Bruce 17/Slade 66), Dowie, Gallen, Sheron
Swindon Town: Digby, Kerslake, Borrows, McDonald, Bullock, Collins, Walters (Elliott 85), Leitch. Onuora, Ndah (Howe 85), Gooden.

Mål: Q: Quashie 8. S: Walters 16 (str.), Onuora 45.
Tilskuere: 13.486