Av DAG HÅKON HELLEVIK

 ...eller skal vi la Ethan Laird få en sjanse til å vise seg fram før vi kapper hodet av ham? Det siste er kanskje både det snilleste og det mest konstruktive. 

 Ethan går i lære for å utdanne seg til høyre back og skal konkurrere om denne plassen med vårt eget akademiprodukt Osman Kakay. 21-åringen har vært i United siden småskolealder, og har to utlån bak seg i Championship før han kommer til oss. Nå skal han være i W12 resten av sesongen 2022/23.

Ossie har hatt en positiv start på sesongen og spiller nok mot Blackpool hvis han er frisk, men så langt i år har vi ikke hatt noen back up med noe erfaring å snakke om. Ethan Laird nærmer seg 60 A-kamper med stort og smått. Han spilte 26 ganger i Championship for Bournemouth og Swansea i 2021/22 og fikk før den tid omtrent like mange kamper for MK Dons i League One. For United har han bare fått med seg et par Europa League-kamper, samt litt småpjusk i Mikke Mus-turneringen Football League Trophy.

 Vi QPR-fans får nok se ham på banen, og kanskje på benken allerede denne uka. Så får vi se hvordan det går. Han er tross alt tredjevalget etter en ganske intensiv jakt på en ny forsvarer de senere ukene, vi vet at QPR har mislyktes i å hente både Danny McNamara fra Millwall og Dujon Sterling fra Chelsea.

Når vi er litt syrlige sånn innledningsvis er det fordi vi har hatt en god del unge og lovende fra ManU på besøk de senere årene, men ikke en eneste en av dem har holdt det nivået vi hadde håpet. Den siste spilleren vi fikk fra den kanten og som vi hadde noen glede av var Gary Mickelwhite, som vi signerte i 1979. Er Ethan like god som Gary er selvagt det bra, men da får vi på den annen side aldri lov til å beholde ham. Sånn er livet på lånemarkedet!

Ethan Laird har bokført 15 kamper for England på U17, U18 og U19-nivå. Familiebakgrunnen hans gjør at han også kan velge å spille for Jamaica.