Av DAG HÅKON HELLEVIK

To fulle lagoppstillinger og vel så det har fått prøve seg i oppgjørene mot Rot-Weiss Erfurt (seier 1-0) og Red Bull Leipzig (tap 0-2).

Rot-Weiss Erfurt hører hjemme på tysk liganivå tre. Det samme gjorde Red Bull Leipzig frem til i våres da laget sikret seg opprykk til 2 Bundesliga. Sistnevnte lag heter offisielt RasenBallsport Leipzig fordi det tyske forbundet ikke tillater at en klubb har et sponsornavn i klubbnavnet.

Unggutter fikk sjansen
Hva QPR angår har ikke kampene fortalt oss så mye mer enn hva vi visste fra før; at vi ikke scorer stort mer enn hva Charlie Austin presterer, og at vi fortsatt trenger nye spillere både bak, foran og midt inni. Hverken Adel Taarabt eller Julio Cesar var med til Tyskland, en klar indikasjon på at begge fortsatt er til salgs. Imidlertid har flere av 20-21-åringene fått prøve seg, som Joe Lumley, Mike Doughty, Mike Petrasso, Jamie Sendles-White, Frankie Sutherland og Jordan Gibbons.

Debutanter og prøvespiller
De nye midtstopperne Rio Ferdinand og Stephen Caulker fikk begge debutert mot Leipzig - men da riktignok ikke i tospann. Da slapp også Jack Collison til, en 25 år gammel midtbanespiller med drøyt 100 kamper for West Ham og halvannet dusin landskamper for Wales. Han er klubbløs for tiden og nå på prøvespill i QPR.

Helgeryktene
Kampen vi vant ble vunnet ved hjelp at et mål fra Austin, og den vi tapte ble tapt med et mannskap som under ingen omstendigheter er godt nok for Premier League. Derfor er, som sagt, overgangsryktene mer spennende lesning enn disse kampreferatene.
Helgens rykter går ut på at Karl Henry ønskes brukt som delvis betaling for Norwich Citys Leroy Fer, at Gary O`Neil er på vei vekk samma hva som ellers skjer og ikke minst at vi planlegger et bud på Frankrikes småvokste - men tidvis briljante - midtbanespiller Mathieu Valbuena.

Skal vi dømme ut fra hva fyren gjorde i VM ville det siste vært i overkant av hva vi tør håpe på. Han er beskjedne 1,67 og overgås vel bare av Lionel Messi i kvalitet per høydecentimeter.

Remy ikke til Liverpool?
Ellers handler det om Samuel Eto'o, Troy Deeney og Lewis Holtby, for å nevne noen. Men kanskje ender vi likevel opp med vår egen Loic Remy? Søndagens største nyhet var at franskmannen angivelig ikke besto Liverpools medisinske eksamen og ikke havner på Anfield likevel. Vi har ikke fått vite hva problemet er, og det behøver jo ikke være invalidiserende. Charlie Austin havnet jo i QPR etter å ha strøket i en tilsvarende test i Hull.

Granero til Sociedad
Esteban Granero var utlånt til Real Sociedad forrige sesong. Til tross for lite spilletid, grunnet alvorlig skadeproblemer, så vil den spanske klubben ha med Granero videre. Presidenten i den spanske klubben, Jokin Aperribayer,  er for tiden i London for å sluttføre forhandlingene.

Det eneste vi har lest som vi vet er helt sant er uttalelsene fra Harry Redknapp om at QPR fortsatt trenger et halvt dusin nye spillere. Det skal være både sikkert og visst. Heldigvis er det fortsatt tre uker til seriestart, tre uker hvor vi fremdeles kan lene oss tilbake i solsengene og leve et sorgløst  liv med lav puls og ro i sjelen.

Gled dere så lenge det varer folkens, for 16. august er den moroa over!

 

Tirsdag 22. juli

Rot-Weiss Erfurt - QPR 0-1 (0-1)
Målscorer: Austin

Green (Lumley 46), Wright-Phillips (Simpson 46), Dunne (Donaldson 46), Sendles-White (Hill 46), Ehmer (Onuoha 46), O'Neil (Faurlin 46), Gibbons (Traore 28), Granero (Henry 46), Barton (Sutherland 46), Doughty (Petrasso 46), Austin (Zamora 46).

Lørdag 26. juli

RB Leipzig - QPR 2-0 (0-0)
Green, Simpson (Collison 46), Ferdinand (Caulker 46), Dunne (Sendles-White 69), Hill (Onuoha 46), Phillips (O`Neil 46), Barton (Faurlin 46), Austin (Zamora 46), Wright-Phillips (Ehmer 69), Doughty (Petrasso 46), Henry (Sutherland 46).