Av STEINAR SÆTHER

Det var egentlig bare èn feil ved kampen mot Sheffield United for ei uke siden; at vi tapte! En av de store heltene gjennom mange år - på tross av noen års frvær -  Charlie Austin, ble takket av for en flott karriere i QPR. Han takket for seg ved å skåre målet før pause. Manager Mark Warburton ble takket av etter å ha jobbet fram et QPR i langt bedre stand enn når han overtok. Jeg vil savne både han og trenerteamet hans! Feilen var at vi tapte kampen fortjent, ikke minst etter en andre omgang hvor vi var underlegne bortelaget.

Hvorfor Warburton må forlate oss er helt uvisst. Jeg tror nok svaret på avgjørelsen fins innad i styrerommet. Om det kommer ut i ettertid får vi vente på, enten fra Warburton selv eller Sir Les. Jeg tror foreløpig ikke at rresultatene etter nyttår er hovedårsaken, men at de har vært medvirkende. Hvorfor vi gikk på det ene tapet etter det andre har blant annet med skadesituasjonen å gjøre, for det har vært frustrerende for alle. Lånene har ikke bare vært gode - for å si det mildt. 

Jeg tror mest av alt at vår avtroppende managers svakhet har vært at vi burde hatt en plan B når de andre lagene etter hvert lærte spillestilen vår å kjenne. Mange lag spiller nå på samme måte som vi har gjort, altså ved å spille seg ut bakfra. Vi gjorde det med bravur før årsskiftet, etterpå la de andre lagene mye høyere press på oss - og det er da vi burde hatt en plan B. Det verste lag med vår spillestil vet er høyt og aggressivt press. 

La oss trekke en parallell til Bodø/Glimt her hjemme. Når Kjetil Knudsen og hans menn møter lag som legger seg bakpå i frykt for å bli spilt ut på grunn av for store rom mellom leddene, er Glimt i sitt ess. Denne sesongen får de samme utfordringen som vi har hatt etter nyttår. Hvis ikke Knudsen har en plan B vil de gulkledte streve med å ta medalje. Viking har skjønt det og vant fullt fortjent i serien, mens Glimt ble både frustrert og forbanna...

Innen halv fire i ettermiddag vet vi hvor vi havner denne sesongen. Vi befinner oss omtrent der vi ble forventet å lande til slutt. For min egen del tippet jeg oss på en tredjeplass, det med tanke på mannskapet vi har og manageren som styrer - og selvsagt hvor gode vi var etter nyttår forrige sesong, med mange av de samme spillerne. En tredjeplass burde faktisk vært innen rekkevidde, mener jeg fortsatt, og vi lå noen serierunder nettopp i den posisjonen. 

Vi har falt ned til nummer 12 og Swansea er på 15. plass. Med seier til svaneflokken kan vi fort bytte plass hvis også de andre lagene rundt oss tar poeng. Lagene i dag vil ligne på de samme som har spilt de siste serierundene. Begge mannskap er skadeplaget, og det vil bli en kamp uten de største "tumultene". En slags avsluttende treningskamp, derimot..? Men det er lov å håpe på en feiende fin forestilling som vi vinner, ikke sant 🙂 

Jeg takker for meg denne sesongen. Det har vært uhyre vrient å tippe både tippetegn og resultater. Hva vi får av spillerstall og managerregime er helt i det  blå(-stripete). Vi får ønske hverandre en god sommer!