Av STIAN KARLSEN

Det var knyttet forventninger til formasjonen inn mot dette oppgjøret. Ville Redknapp går fra klassiske 4-4-2 til 4-2-3-1?

Fra start av ble det ikke noe nytt.
Green startet igjen, og faktisk var Cesar ikke en gang på benken. Foran seg hadde han en velkjent firer i Onuoha, Hill, Dunne og Simpson. På midten var det Barton og Carroll sentralt, med Hoilett og O'Neil på hver sin flanke. På topp var det Austin og Zamora som startet ettersom Johnson var ute med skade.

Hoilett god innledningsvis
QPR tok kommandoen i omgangen. Hoilett igjen frisk og skapte kampens første målsjanser tidlig med to skudd innenfor de første ti minuttene. Det første forsøket gikk over og det andre forsøket ble blokkert. Omgangen jevnet seg ut og det ble først farlig igjen halvveis ut i omgangen da Charlie Austin dro frem slegga. Det beinharde skuddet gikk like på utsiden av stolpen. Få minutter senere var det veldig nær for bortelaget. Novak's heading, som Green var sjanseløs på, gikk i stolpen før QPR fikk klarert.

Birmingham var klart bedre i siste halvdel av omgangen og QPR var heldige som ikke fikk mål mot seg. Hoilett som hadde vært livlig måtte gå av banen med skade etter 40 minutter. Inn kom debutanten Matt Phillips.
Joey Barton hadde ingen heldig omgang. Ga vekk ballen, skapte en stor sjanse for bortelaget og fikk i tillegg gult kort på tampen av omgangen.

Ny formasjon og mer fart
Shaun Wright-Phillips erstattet en, nok en gang, svak Zamora i pausen. Wright-Phillips tok høyre flanke, Phillips over på venstre og O'Neil ble dyttet inn sentralt. Dermed var formasjonsskiftet et faktum, med Austin alene igjen på topp. Shaun Wright-Phillips tilførte mer fart, noe som kom veldig til syne i den andre omgangen. "Stemmen fra gresset" hadde en av sine aller beste opptredener i QPR-trøya.     
Birmingham fikk en annullering etter kun to minutter i den andre omgangen på grunn av offside. Noe tvilsomt i følge rapportene, men hva gjør vel det når QPR svarer med å gå rett i angrep. Der finner man omsider Charlie Austin på bakre stolpe som med hodet setter inn sitt første ligamål for QPR fra kort hold. Scoringen kom etter dødball fra Joey Barton og at Birmingham-forsvarer Adeyemi hadde headet den i egen tverrligger. Austin var påpasselig frempå returen og scoret sikkert.

Etter scoringen ble det hektisk på Loftus Road. QPR jakter hardt på sin andre scoring, men etterlater seg også store rom i minuttene etter scoringen. Charlie Austin får en ny stor sjanse etter corner fra Barton, og Birmingham følger opp med en farlig heading like etter.

Den defensive styrken
Etter noen intense minutter roer kampen seg igjen. QPR viste igjen den solide defensive tryggheten som har vært kjennemerket denne høsten, med Richard Dunne som "sjef" der bak. Hele Loftus Road skrek på straffe drøye ti minutter før slutt, men kampens dommer Michael Jones vinket spillet videre da Austin falt innenfor 16-meteren til Birmingham. Kun noen små minutter senere ser det samme i andre enden av banen. Dommer Jones gir det gule kortet til Spector for sin teatralske forestilling.

Redknapp gjorde sitt tredje, og siste, bytte da Jermaine Jenas erstattet debutant Tom Carroll etter 82 minutter. og når Joey Barton prøver seg på et heftig brassespark, og mislyktes, like før slutt så skjønner hjemmepublikummet at tre poeng er sikret.

Det var på ingen måte vakkert, men det er hva som skal til i denne ligaen. Tre poeng er like kjærkomne uansett. Vi er fortsatt bak Blackpool på tabellen, men likevel ser totalen stadig bedre ut. Vi har fått en åpning man bare kan drømme om!!
 

Debutantene
Nykomlingene klarte seg greit. Carroll var en stor skuffelse i første omgang i forhold til de skyhøye forventningene man hadde. Ble bedre da formasjonen ble endret og han opererte i området bak Austin. Alt i alt godkjent for Tottenham-spilleren på lån.
Phillips har et stykke igjen til ordentlig kampform, men det var mulig å skimte hvilke enorme kvaliteter denne spilleren har som ving. Blir spennende å følge i tiden som kommer.

Hot or not
De som virkelig bør fremheves hos hjemmelaget er Dunne, O'Neil, Shaun Wright-Phillips og Austin. Alle fire gjorde en solid figur i hvert sitt ledd av banen. Dunne bunnsolid igjen, og QPR har ikke sluppet inn mål med ham på banen. O'Neil var overalt og skapte trygghet med sine pasninger og sin ro. Wright-Phillips kom inn og var sterk bidragsyter til at kampforløpet snudde, mens Austin avgjorde og var farlig hele tiden der fremme.

I den andre enden av skalaen finner vi Bobby Zamora. Hva i all verden er det som har skjedd med ham? I dag var han visstnok bare trist å se på.

Hvem syntes du var best? Gi spillerbørs her!

Kampfakta
QPR-Birmingham 1-0 (0-0)
Mål: Austin (49)
Gule Kort: Barton (44), Spector (83)

QPR: Green, Simpson, Dunne, Hill, Onuoha, Hoilett(ut 40), Barton, O’Neil, Carroll(ut 82), Austin, Zamora(ut 46)
Benk: Murphy, Phillips(inn 40), Wright-Phillips(inn 46), Jenas(inn 82), Henry, Faurlin, Assou-Ekotto.

Tilskuere: 16953 (1733 bortesupportere)
Dommer: Michael Jones

U R'sss