Av STEINAR SÆTHER

Det blir litt for enkelt å si at en skal glemme tap som vi opplevde for ei uke sida. 1-4 for presteskapet på hjemmebane var lite vakkert, og vi kan skylde på McClaren i oppbyggingen til kampen eller underveis, vi kan skylde på enkeltspillere, lagdeler eller hele laget. Viktigst er at alle som var involvert har tatt lærdom av dette, for dette var årets svakeste kamp fra lagets side. 

Jeg har skrevet om andre lag at de er periodiske. Med det mener jeg at lagene spiller bra fotball i perioder, kanskje en måned og to, hvorpå de vinner en del poeng, for så å ramle nedpå i neste periode, hvis poengfangst er liten eller fraværende. Disse lagene ender til slutt midt på tabellen et sted. Denne sesongen er også vi akkurat der.

Vi var i vår forrige gode periode når vi slo Leeds ut av forrige runde av FA-cupen med 2-1. Vi var litt bedre enn de helhvite da og hadde marginene på vår side. Nå busser vi ned til kysten, til Portsmouth for å utfordre serielederen i divisjonen under oss. Vi har nå etter de to tapene på rad, ramla ned til 14. plass. Tett som hagl rundt oss, det er kun to poeng inkludert målforskjell opp til 8. plass. 

Laget fra Fratton Park kom seg til denne kampen ved å slå Norwich 1-0 på Carrow Road, en sterk prestasjon - selv om vår divisjonskollega hadde et par mindre gode seriekamper også akkurat da.

Pompey ledes av vår gamle kjenning Kenny Med Jakka, Jackett, og for orden skyld er han assistert av den eldste av brødrene Brothers, Joe Gallen. Han og broren Steve (den mellomste) har jo hatt betydelige bakgrunnsroller i QPR. Den yngste, Kevin, trenger ingen videre presentasjon.

Vi må regne med at hjemmelaget klør etter nok en skalp fra championship, vår egen, selv om opprykksmulighetene er gode nå. Vi må av den grunn regne med at de sender utpå et så sterkt lag de kan, på tross av noen skadeplagede spillere.

Jackett og Gallen har jobba godt med heller ukjente navn og fått det beste ut av dem så langt. Målvakt er McGillivray, og han har ofte de samme to foran seg i Brown og Whatmough, mens de to siste varierer mer. Fire mann utgjør til vanlig midtbanen. Det er Clarke, Naylor, Curtis og Lowe. De to sistnevnte har skåra imponerende 19 mål seg i mellom allerede! Curtis er også en glimrende tilrettelegger, han har 8 målgivende. Tre mann deler på spissarbeidet, og det er Evans, Hawkins og Pitman. Disse tre har delt 18 mål seg i mellom. Om alle disse fem spiller vil vi ha problemer bakover på banen!

På Fratton Park i serien har Pompey prestert dugelige 8-3-3 og 24-13, borte r de for øvrig hakket enda hvassere! Tirsdag slo de Peterborough ut av EFL-cupen med 1-0 etter skåring av vår egen David Wheeler - som nå er tilbake på Loftus Road og deltar ikke her. 

Interessant er det at begge lagene har tapt sine to siste seriekamper, ergo er det ikke god form vs dårlig form. Jackett har visstnok spørsmål rundt 3-4 spillere framover på banen, som passer oss godt. Vi har jo de samme ute som sist. Det blir spekulert i om vi stiller omtrent som mot Leeds, og nå skal Manning være klar ettersom han ikke spilte for Rotherham i 3. runde mot Man City (tap 0-7).

Hva skal en tru på i ettermiddag da? Enda et mirakel? Leeds var serieleder, Pompey leder serien... Alt er mulig, det er mitt eneste tips 😊