Av DAG HÅKON HELLEVIK

Flere nettsteder har referert til en avtalt pris på 4,5 millioner pund dersom handelen skal gjøres permanent. Det er neppe en sum QPR kan betale over et ordinært driftsbudsjett i Championship, men skulle han bidra til et opprykk i 2023 vil saken stille seg annerledes. Det samme vil kanskje være tilfellet dersom en av hans nye lagkamerater blir solgt til noe i nærheten av det vi fikk for Ebere Eze.

Tyler Roberts gikk sine barnesko i WBA hvor han debuterte i Premier League som 17-åring i 2016. Det ble med den ene kampen før turen gikk på lån til Shrewesbury, Oxford og Walsall. Deretter gikk han til Leeds for 2,5 millioner i januar 2018. Her fikk han bli med fra Championship og opp til eliten, og på veien har han fått tillit mer enn ett hundre ganger. Det har vært nokså 50-50 fordelt på start og innhopp. I scoringsprotokollen har han imidlertid stoppet på beskjedne ni, med to av disse ni fordelt på de to sesongene han har fått prøve seg i PL. Tyler har i tillegg 19 landskamper for Wales etter å ha debutert i 2018. Han var blant annet i troppen under Euro 2020, en turnering de fleste kanskje husker ble spilt i 2021.

Leeds mener helt åpenbart at Tyler ikke holder PL-standard, og selv ønsker han nå å ta et steg ned en divisjon for å finne den scoringsformen han selv mener han er kapabel til. Michael Beale ser ham som en spiss som kan spille i flere posisjoner, og som med de riktige lagkameratene rundt seg kan vise mye mer enn han har gjort så langt. Det blir han pent nødt til dersom QPR skal få det utbyttet vi ønsker oss. QPR har vært heldige med flere signeringer av typen «unge og lovende» de siste par årene, vi nevner i fleng Rob Dickie, Jimmy Dunne, Chris Willock og Sam Field. Skal klubben komme videre trenger vi imidlertid også en målscorer som kan levere litt mer enn 10 per sesong.

En slik spiller kan selvsagt også Nahki Wells komme til å bli, selv om «ung og lovende» kanskje ikke beskriver ham så godt. Vi trenger fortsatt en rutinert angriper til å erstatte Mac Bonne, som har hodet sitt andre steder enn i W12. Nahki er nå blitt 32, og i følge ryktebørsen er han aktuell for et comeback i hoops. De samme ryktemakerne har heller ikke avskrevet Millwalls Danny McNamara, til tross for at QPR åpenbart har fått nei på sitt første bud på høyrebacken. Det tredje navnet som sirkulerer er Tim Iroegbunam, en 19 år gammel midtbanespiller som Beale kjenner fra Aston Villa. Tim har tre PL-opptredener på samvittigheten, og også dette rapporteres å være en mulig lånesignering.