To lag med alt å spille for. Derby kjemper med nebb og klør for å beholde sin plass i Championship og QPR fremdeles med i kampen om playoff.

Begge mulighetene kan sammenlignes med halmstrå, så dette var i praksis en kamp som begge lagene måtte vinne. Halmstrået til Derby var hakket tynnere enn QPR sitt, da de stod i reell fare for å rykke ned med tap. Et greit utgangspunkt for god underholdning. Det var nok heller ikke negativt at W12 badet i sol og målte 16-17 grader denne ettermiddagen.

QPR kom til kampen med noe forhøyet selvtillit etter en god kamp mot Huddersfield sist, men det skulle da heller ikke mye til å bedre selvtilliten etter en, mildt sagt, miserabel periode.

Det var ingen store overraskelser i lagoppstillingen til Warburton. Westwood har tillit i buret. 4-2-2-2/4-3-3 denne gangen. Firebackslinjen bestod av Odubajo og McCallum på backene sammen med Dunne og Sanderson sentralt.

På midten var hovedansvaret defensivt på duoen Field og Dozzell, mens Chair og Amos hadde noe friere roller. På topp var det Dykes sammen med George Thomas.

Det var en rolig åpning på oppgjøret. Det som var forskjellen på lagene er at QPR virket litt mer på hugget i motstanders boks. Etter 10 minutter setter Amos ballen i mål etter at Dykes har flikket ballen gjennom etter et utspill fra Westwood. Amos rekker og juble, men det blir helt riktig vinket av for offside. Den første omgangen tar aldri helt fyr til tross for at begge lag er avhengige av poeng, og aller helst tre av dem.

Derby får sin første mulighet midtveis i omgangen da Lawrence finne Plange på bakre stolpe etter en dødball. Fra kloss hold klarer han ikke holde headingen nede og setter ballen over. Vi puster lettet ut, for den burde han satt på mål.

Inn mot pause er det ingen av lagene som produserer store målsjanser. Lyndon Dykes kommer til et par litt halvhjertede avslutninger uten å være i nærheten av å sette ballen i mål. Dermed er stillingen status quo når lagene går i garderoben for pauseprat.

Rett etter pausen fant Ilias Chair ut at det var på tide å teste skuddfoten. Han dro seg inn fra venstresiden og fikk skutt godt fra 25 meter. Skuddet var hardt og under tverrliggeren, men dessverre i senter av målet. Dermed ble det for enkelt for Derby-keeper Allsop som likevel måtte gi corner. På den påfølgende corneren ender ballen tilslutt hos Chair på nytt og denne gangen curler han forsøket en drøy meter på utsiden av mål fra 17 meter.

Timen var nesten spilt (58 min) da Odubajo må ut på grunn av skade. Osman Kakay kommer inn og får en sjelden sjanse til å vise seg frem.Det blir utover i omgangen tydelig hvilket lag som lider av størst desperasjon. Derby gir alt og overtar mye av ballbesittelsen og angriper med stadig større risiko. QPR forsvarer seg godt og ofrer akkurat det som må til for å hindre at Westwood blir satt på de helt store prøvene. Field og Dunne gjør blant annet hver sin heltemodige blokk på skuddforsøk i gode posisjoner.

Warburton gjør sine to siste bytter litt over halvveis i andre omgang. Austin og Johansen kommer på banen og gir hviletid til Thomas og Dozzell.

Derby sin desperasjon gjør at kampen åpner seg veldig opp og det bølger kjapt frem og tilbake. Etter 88 minutter kommer kampens avgjørelse i form av Luke Amos sin scoring.

Derby blottlegger seg totalt bakover i jakten på et vinnermål og sender «alt» fremover på en kontring som stoppes. Ilias Chair finner Dykes i midten som ruller ballen videre til høyre hvor Amos står helt uten markering. Amos beholder roen og setter ballen sikkert til venstre for Allsop.

Kampen går inn i overtiden som blir satt til hele åtte(!) minutter. Derby klarer aldri å komme til store muligheter og i tillegg pådrar Tom Lawrence seg sitt andre gule kort da han stopper Charlie Austin ufint. Dermed en marginalt tidlig dusj på Lawrence.

For å toppe det hele så ender dagen med at Reading tar poeng dypt inne i overtiden mot Swansea (4-4), noe som betyr at nedrykket allerede er et faktum The Rams med tre serierunder igjen. Det er lett og ha litt medlidenhet med Wayne Rooney sine gutter på en dag som denne.

QPR kan glede seg over at de har gitt seg selv en ny mulighet/vår i jakten på playoff. I skrivende stund er det tre poeng opp til Sheffield United som (også det i skrivende stund…) spiller borte mot Bristol City i kveld. Det kan bli spenning likevel dette…

QPR-Derby 1-0 (0-0)