Av STEINAR SÆTHER

Og plutselig var det tilbake til et høyst mediokert nivå igjen - sukk! Kanskje en burde lukte lunta, for vi har sett det før, og vi er jo QPR på godt og vondt. Det var ikke noe stort Nottingham Forest vi møtte, på tross av den energien de viste. Så igjen, vi var sjøl vår verste fiende, og Skogvokterne takka på uhøflig vis med tre mål. Noen prøvde å kåre vår bestemann i kampen, jeg mener Wallace og Chair var minst dårlige. Men som vi veit, to enslige svaler avgjør ingen fotballkamper.

Nå er det vi som hjemmefordelen når Sheffield Wednesday kommer flyvende inn fra Yorkshire. Uglene fikk en særs trasig start på sesongen med tanke på at de starta spillet med 6 poengs fratrekk. Penger var årsaken hos uglene også. Det ser ikke ut som de har kommet over sjokket(?), for plassert nest sist i Championship må sesongen ses på som en delvis (fotball-)katastrofe. Kun noen få høydepunkter fram til hjemmekampen mot Cardiff 2. påskedag. Da slo laget til med seier på hele 5-0. 

Litt rart at de ikke har kommet seg høyere enn nest siste plass, for i mine øyne har de et lag som burde plassert seg flere plasser høyere - på tross av minuspoengene. Var det sluttspurten som starta mot blåfugla? Tallene er 11-8-20 og 33-48. De forteller ikke minst at før kampen sist hadde de skåra kun 28 mål på 38 kamper! Hvem er egentlig spisser, da? Rhodes har 7 mål på cv`n sin, de andre der framme har til sammen hele 0 mål! Andre som bidrar på målkontoen er den offensive midtbanemannen Windass som har samme antall. Interessant er det at to karer i forsvarsfireren har henholdsvis 7 og 5 mål, det gjelder Paterson og Reach. Kan det bety trøbbel på faste situasjoner i dag? Flere spillere har gode navn gjennom mange sesonger, men det vil seg altså ikke. Skader har betydd noe, dog langt fra alt.

Manager Darren Moore fikk nok øye på lyset i tunnelen etter storseieren. Hvis en ser nøyere på forutsetningene for innspurten, så har de kun 2 poeng mer enn Wycombe med èn kamp mindre spilt. Wycombe klarer seg neppe, men gutta til Wil Thing prøver i hvert fall. Det skal de ha! De har 3-1-1 på de siste 5 kampene hvorav 2 seiere på rad. Den ene, 3-0 borte over Rotherham, var nok den aller viktigste ettersom Millers innehar den øverste nedrykksplassen. De har samme poengsum, 35, som Wednesday, men bedre målforskjell - OG de har 3 kamper til gode på vår motstander i dag - og 4 til Wycombe. Neste steg opp, plassene over streken finner vi 4 lag med 42 og 43 poeng, som alle har samme antall kamper som Owls eller èn mer. På tirsdag som kommer reiser vi til New York Stadium for å spille den utsatte kampen, så kanskje det er vi som har nøkkelen til fortsatt suksess i Championship - eller fiaskoen for noen uheldige.

Vi har plassert oss midt på tabellen, og det er ikke sannsynlig at vi beveger oss mye i noen retning. Det kan være at vår vanlige "kutyme" gjenoppstår nå, det vil si at vi ikke klarer å motivere oss skikkelig til kampene, slik at kampen mot Forest i noen kamper blir fasiten. Vi får se!

Skader og annet hos lagene: Aller først, manager Moore har hjemmekarantene etter tidligere å ha vært innom koronaen, han kan først lede laget på trening mandag som kommer. Assistenten Andy Butler vil lede laget i dag - med Moore på øret. Videre, så har Wednesday minst 3 mann ute, og det er tvil rundt èn. Warburton vil savne Austin som skal sone tre kamper for en hendelse under kampen mot Forest. Det var tv-kameraer som plukket dette opp, så dette er en avgjørelse tatt i ettertid. Ellers er de samme som før ute. Som alltid, dette endrer seg ofte til kampstart.

Fraværet av Austin er et minus for oss. Ikke fordi han har vært "gyselig" god seinest men fordi hans nærvær gir rom for andre spillere. Dykes tar nok hans plass. Vi har kun æren å spille for, uglene har veldig mye mer som står på spill. Med tanke på resultatene til lagene den siste tida, tviler jeg på en U ved full tid. Vi skal være favoritter men jeg tror vi får trøbbel med gjestene i ettermiddag. HB på en tippekupong, 2-1 eller 1-2 til slutt.