Av STEINAR SÆTHER

4-1 over Wednesday er et resultat å være fornøyd med. For andre hjemmekamp på rad vinner vi med 3 mål - og alle QPR-hjerter gleder seg. Hvor gode har vi vært i disse kampene? Akkurat så gode som vi trenger for å vinne med 3 mål, er det åpenbare svaret. Samtidig må vi være så ærlige å si at motstanden ikke har all verden. Coventry sliter med å skåre og sliter dermed å klare poengene som trengs for å klatre opp og bort fra den litt utrygge tabellplasseringen de nå har. Wednesday fikk vel ikke nådestøtet i møtet mot oss, men de gjorde det vanskelig for seg sjøl ved å være så ufarlige foran målet til Dieng. De står oppført med hele 18 avslutninger hvorav kun 2 hadde retning mål. Vi presterte 8 avslutninger hvorav 6 gikk mellom stengene - som altså ga god uttelling med hele 4 mål. Herlig å se at Dykes endelig får til det han blei henta til oss for å gjøre, skåre mål. Samspillet mellom han og Willock var prima. Austin, hvem er det? La dere forresten merke til Barbet sitt strålende forarbeid til Dykes` sitt første mål? Eksellent reint teknisk, og helt riktig kraft og retning på innlegget!

Nå reiser vi til Yorkshire igjen, Rotherham står på menyen. Hva kan vi si om denne byen, mon tro? Denne store byen (110 000 innbyggere) blei i si tid etablert ved elva Don. Som i de andre byene anlagt ved elver, var det vannrelaterte bedrifter som fikk livets rett. Ikke for det, samfunn i gamle dager startet ofte med gudshus, ikke bare ett, men flere. Så også her. Noen av de eldste er fortsatt oppestående, og nyere har kommet til. 

Tekstilindustrien og jernvarer var det første som så dagens lys. Det er dog vannmøllene som vi kjenner best fra området i søndre del av Yorkshire. Elva Don har flere mindre fossefall (sammenlignet med oss i Norge) og her blei det anlagt vannmøller - som fortsatt er i full drift i dag. Klengenavnet the Millers på fotballklubben har sin bakgrunn herfra. Flommen i 2007 ga byen store utfordringer, da mye av byen blei stengt ned i omlag ei uke.

Dessverre kjenner mange av oss byen som en med ufattelig mange seksuelle overgrep. Etterforskingen viste at dette hadde foregått i 16 lange år. Særlig var det det pakistanske miljøet som fremhevet seg, men også andre, gjerne høyerestående folk, gjennomførte seksuelle overgrep. Et tall som har kommet opp er 1 400 unger 🙁 Skandalene sto i kø under den reelle etterforskingen da det viste seg at nesten all etterforsking til da var av den stemoderlige sorten. En ungdomsarbeider gjennom flere tiår, Jayne Senior, som hadde bedt om at dette måtte gripes fatt i, fikk merkelappen "foraktfull og respektløs" av sentrale folk. I ettertid har hun fått den hederen hun fortjente, hun blei utnevnt til MBE av dronningen.

Til å være et forventet bånnlag har hjemmelaget bitt som "forventet" fra seg, det viser den seinere tida. Formen viser  1-1-3 på de siste 5. Fikk sett en del av kampen mot Derby for lenge siden, også det på New York Stadium, hvor Millers vant 3-0 etter å ha skåret alle tre i andre omgang. Det var mer enn en smule urettferdig - altså mot selveste Derby! -  som hvor fint kunne vunnet kampen om tannløse angripere og like tannløse forsvarere hadde en bedre dag. Millers skåret 3 mål på 4 sjanser, Derby skåret 0 mål på 5 gode sjanser. Millers kom til nok en hjemmekamp derpå med 2 seiere på rad, men da blei Cardiff for sterke. De vant da 2-1 borte. 

Laget har rykket opp og ned under nedrykksstreken hele sesongen og er nå tredje sist igjen. Årsverste kom da også mot Wycombe nylig med 0-3, også det hjemme. Tallene er 10-6-21 og 38-51 totalt. Verdt å merke seg at de er Championships dårligste hjemmelag. Hjemme "i New York" har de 4-3-11. Men laget har ikke tapt kampen for å holde seg i divisjonen enda, for med 3 kamper til gode, og ekstra skjerping, er det fortsatt godt håp om overlevelse.

Manager Paul Warne har få midler å handle for, noe januarvinduet bar preg av. Ingen kom inn. Han må lene seg på Ihiekwe og Harding i forsvaret, Lindsay, Wiles og Crooks på midten, samt Ladapo og Smith lengst framme. Smith og Ladapo har skåret henholdsvis 9 og 7 mål, som gjør dem ledende på den statistikken. 

Skadeomfanget tirsdag morgen: Uvisst hos Millers, manager Warne sier at laget må sjekkes for såre legger og ømme tær etter de siste kampene. Ikke nok med kampen mot oss i dag, for torsdag står Coventry på terskelen og søndag er det Middlesbrough som skal underholdes. Han har mange å ta av, Warne. Hvorvidt de er gode nok til å heve laget tviler jeg på - tabellen sier sitt... Warburton har ingen nyheter angående laget tidlig tirsdag morgen, og ingen nyheter er gode nyheter!

Med tanke på den seinere statistikken, da snakker jeg om de siste kampene i seriespillet., skal Rotherham vinne kampen og vi skal ikke ta mer enn ett poeng. Statistikker endrer seg dog ofte, og jeg ser igjen for meg HB på en kupong som ikke fins. Vi har kapasiteten til å slå stort alle lag, samtidig som bunnivået vårt er ganske lavt. Vi kan ikke tillate oss det siste, da er det Millers som gliser på veien hjem. 3-2 eller 2-3!