Det blir snakket mye om viktige fotballkamper. At denne går i denne kategorien er udiskutabelt. Både Birmingham og QPR kjemper for sin eksistens i championship, og vinneren av dette oppgjøret ville skaffe seg et godt utgangspunkt for nettopp det.

Marti Cifuentes mønstret et, på papiret, sterkt QPR-mannskap. Bagovic med backrekka Dunne, Cook, Clarke-Salter og Paal foran seg. På midtbanen var det Hayden og Field som skulle stabilisere med Chair, Willock og Andersen foran seg. På topp var det Frey som fikk tillit.

Kampen åpnet i høyt tempo, og det var helt klart QPR som taklet omgivelsene best. Birmingham hadde mer enn nok med å holde unna i den første omgangen. Birmingham-laget hadde for oss flere kjente fjes, som på forskjellige tidspunkt har vært på lån i W12. Ethan Laird, Dion Sanderson og Tyler Roberts.

QPR skapte flere gode muligheter tidlig. Ilias Chair etter 11 minutter avsluttet et lengre angrep han selv startet. Hodespillet er nok ikke hans styrke, men skapte trøbbel for keeper Ruddy. Dion Sanderson bidro og fikk ryddet unna situasjonen.

Lucas Andersen var kneppet nærmere og sende QPR i ledelsen noen få minutter senere da han var først på et innlegg fra Paal. Litt i ubalanse satte han avslutningen i tverrliggeren og over fra 7-8 meter.

Ilias Chair var som vanlig instrumental i det meste QPR foretok seg offensivt.

Det farligste Birmingham kunne skilte med i den første omgangen var det QPR som produserte. Steve Cook med et litt slurvete tilbakespill som gikk i retning av eget mål. Begovic måtte jobbe litt for å klarere.

Utover i omgangen var det QPR som kontrollerte og hadde fortjent en scoring. Den kom ikke selv om Chris Willock hadde et godt skuddforsøk og Jimmy Dunne krevde at keeper Ruddy var våken da han headet fra 5 meter rett før hvilen.

0-0 til pause. Nerven i matchen var defintivt tilstede og det var litt bittert at ikke mulighetene ble tatt vare på. Enhver kamp føles som en cupfinale nå og tynnslitte nerver hadde hatt godt av nettkjenning!!

Kampen fortsetter omtrent i samme sporet også etter hvilen. Etter 52 minutter header Dunne et innlegg ned i beina på Field. Han klemmer til omtrent fra straffemerket, men blåser balen en liten meter over.

Etter 59 minutter tror man at det er scoring  for Birmingham. Bacuna trer Stansfield elegant gjennom og fra kort hold går skuddet forbi Begovic og nettmaskene røre seg. Heldigvis for oss så er ballen på utsiden av stanga før den berører nettet, men det var en advarsel sendt!

62 minutter er spilt når advarselen blir gjort til alvor. Bacuna forserer og spiller ballen til Laird på høyresiden. Han får den tilbake inne i 16-meteren og curler ballen enkelt opp i Begovic sitt venstre hjørne. Vi glipper i markeringen, ser for mye på ball og blir straffet knallhardt.

Halvtime igjen av kampen og 0-1. Ingen tvil om at det var smertefullt!!!

Det skulle imidlertid ikke ta lang tidfør responsen kom. Sinclair-Armstrong har kommet på og vinner et frispark 10 meter inn på Birmingham sin halvdel. Andersen tar frisparket og etter litt frem og tilbake havner ballen hos Cook. Han prøver én gang, blir blokkert, og fanger opp ballen på nytt. Neste forsøket går via en Birmingham-forsvarer og inn i det lengste hjørnet til Ruddy. Loftus Road eksploderer! 1-1.

Vakkert var det ikke, og en ganske så typisk midtstopperscoring kan man si, men det spiller da heller ingen verdens rolle så lenge den betyr like mye som et hvilket som helst kremmerhus. Game on!

Den neste målsjansen kommer etter nok et Andersen frispark. Ballen havner denne gangen tilslutt hos Chris Willock i fin posisjon uten at han klarer å holde avslutningen nede under tverrliggeren. Da var det i underkant av 20 minutter igjen å spille.

Willock blir byttet ut til fordel for Smyth med kvarteret igjen.

Det var QPR som styrte skuta, men Birmingham og kanskje spesielt Bacuna var ikke helt uten sting. Kampen levde så til de grader i denne perioden.

QPR kjører matchen, pumper baller inn i feltet gang på gang uten at man klarer å produsere store muligheter.

I det 90.minutt får Birmingham et frispark på 20 meter i glimrende posisjon. Tanken som kom er at denne går inn og at vi taper matchen ufortjent. Slik er det å holde med QPR. Det ville vært det typiske.

I stedet får vi et magisk halvminutt som går inn i historien som litt over middels minneverdig. Frisparket plukkes enkelt av Begovic, og utspillet hans finner hodet til Dunne. Sinclair-Armstrong jager andreballen og tvinger frem feil i de bakre rekker hos Birmingham. Ballen havner tilbkae hos Dunne på 25 meter som banker til med venstrebeinet på halvvolley. En nydelig treff, en nydelig bue og ballen dupper ned i nettet bak Ruddy. QPR leder 2-1!!!

Så fortjent, og for en scoring! Seks tilleggsminutter må gjennomføres, men seieren er aldri truet etter dette. Herlig massiv seier i en match som betyr så enormt mye. Deilig!!!

QPR-Birmingham 2-1 (0-0)