Av STEINAR SÆTHER

Så deilig med en seier igjen! Seiere med ett mål er hverdagskost i Championship, måten vår seier ble skapt på var av det imponerende slaget. Neil Critchley sin første kamp som manager, og ryktene om hans gode evner til å analysere sine motstanderlag så ved første forsøk ut som stemte godt. 

Et oppesent Preston kom altså fra seier 4-1 i Blackburn, og en plassering inne blant opprykkskandidaten. Vi hadde tryna skikkelig hjemme mot opprykkskandidat nr. 1 Burnley. Så snudde alt i vår favør på Deepdale. Vi spilte en virkelig god kamp, så at Dieng fikk kun èn utfordring i kampen vitner bl.a om god organisering bakover. Vi kunne og burde skåret både ett og to til, da. Critchley hadde avslørt PNE sine styrker og fant mottrekkene som måtte til. God start på resten av sesongen. Vi er akkurat halvveis!

Cardiff har ikke hatt noen god sesong og befinner seg som nummer 20. Laber form før og etter VM med to tap, så to uavgjorte. Hjemmelaget er revansjesugne etter å ha tapt hele 0-3 på Loftus Road i motsatt oppgjør. En tidlig utvisning fikk stor betydning i den kampen, som var så seint som 19. oktober. Manager Mark Hudson behøver i liten grad å slå i veggene før kampen! 

Før og etter pausa har blåfuggla en uavgjort og tre tap hjemme i sør-Wales. Inne i dette slo de vinglelaget Sunderland der nordøst 1-0, og har slått ut Aston Villa i ligacupen 3-1, det hjemme på dagens arena. Noen få kamper i Championship ble spilt under VM-pausa, og da møtte Cardiff et Stoke som ligger behagelig nær på tabellen, bare få plasser og veldig få poeng over.
Visstnok en underholdende kamp som endte 2-2 i Stoke. Forrige hjemmekamp var den som endte med U, opponent Blackpool - som altså er Critchley sin forrige arbeidsgiver som manager. Kampen endte 1-1 etter at de hadde styrt omtrent alt som skjedde. Tok ledelsen, for så at bortelaget skåret på den eneste sjansen de produserte i kampen. 1-1 og bortelaget var lykkeligst.

Tre eller fire mann forventes borte fra førsteelleveren. Så en mulig startoppstilling blir Allsop i målet, mens han foran seg kan få Romero, den svake karakteren Ng, Kiprè og O`Dowda. I systemet 4-2-3-1 spiller temmelig sikkert Ralls som en av to, og kanskje Whintle. Treeren offensivt blir fort Whyte, Robinson og Harris, mens den ene der framme antagelig blir Etete - han skåret jo mot Blackpool. Et par, tre klare alternativer er Philogene, Nkounkou og Colwill. Men det er Hudson som setter laget, ikke jeg!

Critchley bruker mest sannsynlig det samme laget som mot Preston, med det unntaket at en spillesugen Chair selvsagt kommer inn. Det var ikke bare Stefan og Balogun som manglet sist, de var kjente fravær, og er det fortsatt. Men også Richards (atter en gang) og Amos. De er tvilsomme i dag også.

Måten Critchley løste gåten PNE på gir håp i dag også. Har gjennom lang og brutal læring forstått at vi ikke duger mot såkalt svakere motstand. Blåfuggla er per i dag en slik motstander, og vi er en favoritt i fare. Har så vår nye manager løst gåten Cardiff? Jeg prøver meg på 2-1 til oss. Lærer aldri...