Vi har tapt de to siste kampene henholdsvis 0-1 og 0-2 for Liverpudlene og Man Utd. Ikke overraskende det, men det som bekymrer er måten det skjedde på.

Begge resultatene er flatterende, for uten en særdeles stødig burvokter i Radek Cerny, og ineffektive stjernespisser, ville det gått mye verre. La også gå at det kanskje ikke er disse lagene vi skal ta poeng fra ut fra vanlig styrkeforhold, men, først mot Liverpudlene på erverdige Anfield Road var vi sjanseløse fra ende til annen, og mot Man Utd framsto vi som et virkelig miserabelt lag!
Ingen av lagdelene fungerte. Ikke sammen og ikke hver for seg. Enkeltspillere som vi normalt stoler på gjorde barnefeil. De eneste lyspunktene lørdag var nevnte Cerny samt Taarabt og Campbell når de kom innpå i andre omgang.

Fallende formkurve
Etter at vi slo Stoke borte 19. november har vi blitt svakere og svakere og United-kampen er sammen med 0-6 for Fulham sesongverste. Til og med prestasjonene mot Bolton (0-4) i serieåpningen var bedre enn dette!
Vi kan skylde på skadene som særlig har ramma forsvaret men samtidig er det kollektiv svikt. Mitt spørsmål blir da om vi er i ferd med å miste selvtilliten?
Vi har ramla stille og rolig nedover tabellen til en femtendeplass, og kun tre små poeng over Wigan som er øverst av bånnlagene.
4-4-8 er de tørre og negative tallene totalt, mens hjemmestatistikken viser alt annet enn at Loftus Road er "så fast en borg", med 1-4-3 og 6-12.

Skader
Skadene er der fortsatt. Ferdie forblir ute, Gabbidon kan miste kampen. Connolly var minst dårlig av midtstopperne søndag. Nå kan Hall være tilbake, en kamp seinere enn jeg trodde.
Bothroyds skade kan gjøre at Campbell starter, og hva da med Taarabt, som jeg avskrev, men som sto opp fra de døde med glimt av nygammel storhet?

Nisser fra nord
De rødhvite stripenissene fra nord ligger plassen bak oss på tabellen. Ålreite hjemme men svake på reis.
Har på papiret et ganske bra lag, så bra at jeg trodde de kom til å gjøre det langt bedre enn foreløpig plassering. Jeg mener de har underprestert så langt! Derfor er det ikke så sikkert at vi klarer å dra i havn en viktig trepoenger

Hærverk eller fotball?
Manager O`Neill er fersk i klubben. Åpnet med seier men har tapt de to neste, den siste på søndag for Spurs 0-1 i en kamp de spilte bra fotball, sier de selv.
Av spillerne er det som vanlig Bendtner som stjeler showet. Siste er at han og en lagkompis har gjort skadeverk på biler...
Jeg mener dansken er en meget god spiller som ødelegger talentet sitt på søppel og piss - men han er fortsatt potent som spiss, og er den som de av forsvarerne våre som er pigge nok til å stille, må kikke ekstra etter.

Andre vi nok får se er Sebastian Larsson, Lee Cattermole (en av utallige spillere som ble spekulert til LR i sommer og høst), O`Shea, Carson og talentet Colback.

Usikker forsvarsrekke
Et annet talent, Wickham, kan være ute med skade. Det samme gjelder forsvarerne Bardsley og Brown. Hva de to siste angår, går Søndre Land her i tilfelle glipp av mye rutine.

Fotballjournalister ser på tabellen, antall mål hvert lag skårer og slipper inn, og mener at dette blir en målfattig sak. Kan selvsagt hende det, men jeg har en følelse av at vi er så revansjesugne etter forestillingen sist, at vi klarer tre poeng.

Det fordrer at vi får satt et spill før kvarteret er gått, og at vi ikke gir vekk et tidlig mål. Da tror jeg selvtilliten får en ny knekk...