Av STEINAR SÆTHER

Tikk-takk-tikk-takk, klokka tikker ubønnhørlig mot en ny sesong. Vi er et gedigent spørsmålstegn etter få signeringer, kun et par ungkalver som ikke kan regne med altfor mye spilletid på a-laget - sjøl om de har spilt sine minutter i treningskampene - og interessante Scowen fra Barnsley. Owens fra Spurs har endog skåra. Borysiuk er tilbake med foreløpig tillit fra Holloway, blir kalt en ny spiller, etersom han var på lån i Gdansk halve forrige sesong. 

Oppkjøringa har ikke vært spesielt lystig med stort sett tap, blant annet over to kamper for nettopp Reading på deres treningsanlegg samme dag. Reading fortsatt under Jaap Stams ledelse, har prestert bedre enn oss i oppkjøringa, med flere ålreite resultater. Jeg anser dem som kandidater til en ny plass innafor sluttspillet, denne våren spilte de seg helt fram til tredjeplass og påfølgende tap i sluttspillfinalen. 

Men skal klubben være helt der oppe til slutt bør Stam få inn flere enn de tre som har kommet, blant den islandske spissen Bødvarsson. 

I treningskampene har de fått seg noen trøkker og forsvaret er svekka foran denne kampen. McShane soner siste kamp fra forrige sesong og to mann til kan være ute i den lagdelen. Både midtbane og angrep kan mangle to mann hver. Men ettersom denne analysen skrives allerede torsdag kveld pga ei stri tørn hele fredag, kan mye endres fram mot 4 lørdag. For vår del er Hall, Cousins og Caulker, som faktisk kan bli en bidragsyter igjen(!), ikke aktuelle. 

Vil stabilitet bli løsningen for begge lag? Ser ikke bort fra at det vil tjene oss framfor høyhastighetshandel ut og inn av spillergruppa. Hollloway vil visstnok ha inn en høyreback og en spiss til - som i alle tilfeller ikke blir klar til lørdag. Det må da uansett bety noe at vi har spillere på ulike landslag?

Har en følelse av at kampen lørdag ikke ender med uavgjort. På en eventuelt tippekupong setter jeg HB, men jeg er blitt litt optimist de siste dagene for jeg innbiller meg at Reading kan få en litt treg start denne sesongen. Skjønt innbilninger skal en ikke stole helt på... 2-1 eller 1-2!