Av DAG HÅKON HELLEVIK

De to eksemplene er imidlertid ikke helt parallelle. Før Toni Leistner ga oss 1-0 over Forest i førjulstria i fjor hadde vi aldri slått skogvokterne borte i det hele tatt. Nahki-Wells-performance-v-Milwall.jpgMillwall har vi slått borte flere ganger, men ikke siden vår aller siste kamp i Løvenes gamle hule i 1990. Tre år senere flyttet klubben 400 meter bortover gata til en ny stadion, og der hadde vi før lørdagen spilt 6 kamper med 4 uavgjorte og 2 tap som resultat.

Det er likevel ikke en veldig lang rekke. Skal vi holde oss i toppen utover sesongen må vi ta livet av flere bortespøkelser. Preston vil være et godt sted å ta full pott, der har vi ikke vunnet på 13 kamper siden 1980. Andre kandidater til et lite skippertak vil være Swansea (8 kamper siden 1981) og Blackburn (8 siden 1999). Bristol City (10 siden 2003) må vente til neste år, der var vi - og tapte - så sent som i august.

Fire seire på rad har brakt oss opp på femteplass i Championship, et nabolag hvor vi knapt har vært siden sluttabellen ble laget i mai 2014.  I 2013/14-sesongen hadde vi fire seire på rad to ganger, siste gang etter å ha slått Doncaster, Ipswich, Huddersfield og Bolton i januar. Rekka ble forøvrig brutt av et cuptap, da som nå. Tidligere på året, i august / september samme sesong, vant vi faktisk 4 på rad  uten å slippe inn baklengsmål! Vi slo Ipswich, Bolton, Leeds og Birmingham, alle med sifrene 1-0 - og med et cuptap imellom!

Forsvarsmessig er vi imidlertid langt unna opprykkslaget fra 2013/14 som spilte 8 ligakamper på rad fra august til oktober uten å slippe inn mål! Der er vi ikke nå! Faktum er at vi per i dag har 14 kamper på rad i serie og cup uten å holde nullen bakover! Vi har ikke hatt en smultring i riktig kolonne siden det lille miraklet på Loftus 13. april da vi slo Swansea 4-0!

Rekka på fire i januar 2014 ble brutt av den elleville 3-3-kampen mot Burnley 1. februar, en kamp som ble starten på en nedtur. Etter Burnley spilte vi fire til uten å vinne, og vi tok bare 2 poeng i på alle disse 5. Vi ønsker ikke akkurat at den historien skal gjenta seg nå!