Av STEINAR SÆTHER

Etter to dagers samvær og trening med Wild Thing, var det nok begrenset hvor mye bedre vi kunne bli. Vel, første omgang var litt bedre enn de foregående ålreite førsteomgangene vi hadde spilt. Lite hjelper det når våre to midtstoppere ikke får til det midtstoppere på dette nivået har betalt for å få til. I utgangspunktet to solide stoppere, Dickie og Dunne. Denne sesongen har ikke  minst Dickie vært ute av lage, med Dunne ikke så mye bedre. Dieng hadde i praksis lite å gjøre i mål foruten å hente tre baller ut av nettmaskene...

John Lennon sang på albumet Double Fantasy at "it`s just like starting over", og det er sånn det føles for meg nå. Ainsworth har hatt ei hel arbeidsuke med gutta nå, da er lagbygging inkludert. Team spirit, my friend 🙂 Spørsmålet er da om vi får se fremgang på tabellen fra nå av.

Et bunnoppgjør! Det må nesten være betegnelsen på dagens kamp i Rotherham. Vi er 18 og Millers 20, vi er to poeng foran, 39 mot 37, Millers har bedre målforskjell. Etter den lange sekvensen med tre innslupne mål i hver kamp er det kun tre lag som har hentet ballen flere ganger ut av eget nett enn oss (sic!). Millers har tre færre enn oss. Og jammen meg har de skåret to mer en oss også 37 mot 35. En rekke lag har skåret like lite som oss, eller færre, samtidig er det kanskje litt ufint å sammenligne oss med ligaleder Burnley som mangler kun to mål på å ha skåret dobbelt så mange som oss...

Rotherham har tatt langt flere poeng enn oss etter nyttår. Blackburn og Sunderland er slått hjemme, Blackburn hele 4-0! Borte har de U mot både Sheffield Utd og Watford. Sist ute også U, da 1-1 i Swansea. Og U`ene er kanskje bøygen for laget fra AESSAEL New York Stadium ettersom tabelltallene sier 8-13-13.

Etter en svak start på sesongen fikk Mattew Taylor jobben som manager i oktober. Noe riktig har han åpenbart gjort! Han tenker svensk mellom stengene idèt Victor Johannson har spilt samtlige minutter. Mange har spilt mange kamper og minutter i forsvaret. Sju har spilt i 16 kamper eller mer. På midten har laget slitt hele sesongen med for få spillere, men to nye kom til i januar. Et par gamle kjenninger i angrepet i Washington og Hugill. USA sin hovedstad har spilt i 31 kamper og skåret fem mens Hugill kom i januar han med, og står med 0 mål på 6 kamper. Ogbene er nok den fremste spissen med sine 7 mål.

Skadene har gjort ting vanskelig for hjemmelaget, på lik linje som for oss. Hele 7 mann kan være ute, bl.a vår gamle stopper Grant Hall. Vi har "som vanlig" Balogun, Laird, Willock og Dykes ute, og vi fikk Chair skadet sist. Men han kan være tilbake tidligere enn antatt. Fint at Sinclair og Roberts er tilbake!

Ainsworth har uttalt at Richards er et kjempetalent. Han ventes å gå rett inn på laget i dag. Vi som besitter tribunen og tv`n vil foreløpig huske han som skadet - med noen spredte innhopp. Vi trenger både hans talent og andres nå i innspurten. 12 kamper gjenstår!

Helt umulig å spå kampen. Lander på en bleik uavgjort, kanskje 1-1?