Av STEINAR SÆTHER

Vi klarte minesanten å tape hjemme tirsdag - så forbaska unødvendig! Det så lovende ut når Dykes skåret allerede etter to minutter. Tjue minutter seinere så vi sluttresultatet 1-2. Først og fremst må vi få tilbake samhandlingen vi hadde i forsvaret tidligere, for begge målene i mot var ikke bare èn spillers feil. Beale er frustrert nå fordi vi i praksis har kasta bort poeng over de fire siste kampene. Ett poeng sitter vi igjen med.

Framover på banen skaper vi en god del, i kampen tirsdag hadde vi hele 35 avslutninger. Flere avslutninger ble blokkert før det ble farlig, mens andre igjen gikk utenfor. Samtidig hadde vi, som et lag i motgang, uflaks da ball tilfeldig treffer motspiller og går på utsiden av stolpen i stedet for innafor. Og målmann Nicholls ble kåret til Terriers beste spiller. Coventry i ettermiddag, så pause. Kanskje like greit!

Vi møter Coventry, et lag med kvaliteter i toppen av Championship. Etter midtrunden denne uka rykket laget opp til en plass nummer tolv med kun atten kamper spilt. Som vi husker spilte Coventry kun bortekamper tidligere i høst på grunn av beskaffenheten på sin hjemmebane Coventry Building Society Stadium (CBS), som igjen gjorde at økonomien ble skral - som igjen gjorde at klubben ble nektet å handle spillere. Tre seriekamper ble utsatt av nevnte årsak, samt en ligacupkamp. Den ble spilt på banen til Burton i stedet. Senere ble jo en hel serierunde utsatt på grunn av dronningens bortgang. Så klubben hadde da fire kamper til gode hjemme. Kampen i dag er dog en ordinært oppsatt kamp.

De tre siste kampene er vunnet slik at tallene ser sånn ut: 7-5-6 og 19-18. Hjemme har de nå 4-1-3 og 8-6. De første kampene hjemme, når de endelig fikk spille, gikk heller dårlig. Laget har slått Burnley og Blackburn men tapt for Sheffield United, spilt uavgjort mot Rotherham og tapt for Blackpool. Wigan ble slått 2-0 på CBS tirsdag, det etter å ha slått Watford borte 1-0 sist helg. Vi møter et lag i form!

Litt om kampen tirsdag: Det ble en åpen kamp hvor lagene fikk ganske god plass av hverandre. Wigan kunne like gjerne vunnet kampen, sjansene de skapte var gode nok til det. Coventry har flaksen på sin side på 1-0, da Hamer skjøt fra distanse og ballen endret totalt retning. Dagen store prestasjon kom på 2-0 da svensk-ungarske Gyôkeres vant ballen på midten, og i løpsduell med tre forsvarere over hele banehalvdelen vant han både duellen og kampen med en flott avslutning. Og manager hos Wigan mista jobben!

Manager er Mark Robins. Han stiller nå med Wilson i mål. I et system som kan minne om 3-4-3, spiller Rose, MacFadzean og Panzo som midtstoppere, med eks`n vår Bidwell og Eccles som offensive backer. Dabo og Doyle spiller også ofte "bak der". På midten holder nevnte Hamer og Sheaf hus. Men Allen og Palmer spiller også ofte. Fremst er det altså Gyôkeres som regjerer. Han har spilt alt og skåret sju mål. Jeg rangerer ham som topp tre blant spissene i Championship. Godden har skåret tre, og han er den mest brukte makkeren.

Vi er mange som har undret oss på hvorfor Sinclair Armstrong ikke har vært på banen - eller i troppen! - i enkelte kamper. Beale sier nå at det ikke har med skader å gjøre. Årsaken er taktiske disposisjoner. Hjemme mot Terriers visste Beale at bortelaget ville spille trangt, eller som vi pleier å si, parkere bussen. Armstrong trenger mer plass å springe på, så han er med i troppen i dag. Uti fra Coventrys kamp mot Wigan er det mye logikk bak dette.

Ute er derimot Amos, Stefan og Roberts. For Leeds-lånet betyr det samtidig at VW går ad undas. Det bekrefter han sjøl i en melding torsdag. Balogun som gikk ut med skade sist er med igjen. Laget til Robins inneholder hele seks mann som ikke er friske og raske, og èn som kan være tilbake. Men la oss altså ikke lure!

I de to siste kampene har vi sluppet inn to drittmål, skåringer som ble til ved tilfeldige spark inne i straffefeltet. Jeg nekter å tro at vi opplever det i denne tredje kampen, altså tilfeldige avslutninger som tar en uventet retning. 

Etter tirsdagskampene har jeg først tenkt at vi taper denne siste kampen før VM. I dag er jeg langt mer i tvil. Om dette blir en åpen kamp vil både Willock og Chair (og andre) få mer tumleplass enn i de siste kampene. Men om Robins og hans undersåtter tar bort våre styrker, som f.eks offensive backer, vil vi igjen slite. I utgangspunktet tror jeg vi kan få ed oss noe. En U?