Av STEINAR SÆTHER

Det overraska meg ikke at det sto 0-0 ved pause på the Valley, og at vi var det førende laget. Det som derimot overraska meg var at vi derifra og inn klarte å øke takten når Charlton gjorde det. Tap 0-2 fikk den drevne taperen meg til å deppe resten av kvelden. Men panikknappen min rører du ikke!

Så er det tirsdagens utflukt. Bussen skal til sørvest-England, henimot 7 norske mil sør for Bristol og Bath, og arenaen heter Huish Park. Klubben Yeovil blei stifta i 1892 og har stort sett levd sitt liv i de lavere divisjoner. Unntaket var da Gary Johnson var manager for 2-3 sesonger siden når de fikk prøve seg i championship. Vi slo dem jo på vår vei to ganger da vi rykka opp en helt vidunderlig dag på Wembley. Vi blei delvis utspilt og vant 1-0 på tirsdagens arena, hjemme var vi litt overlegne og gjorde hjemturen deres grå og trist (3-0 til oss). Så fikk nevnte Johnson en bedre jobb og klubben rykka ned til tredje nivå. 

Manager nå er Paul Sturrock, ingen novise i det yrket han heller - sjøl om heller ikke han er av de eldste. Yeovil er en klubb med sine begrensninger og både handler og selger billig. Eller låner. Det siste lånet heter Harry Cornick og er Bournemouth sin eiendom. 20-åringen kom fra benken lørdag og bidro med mål og godt spill den tida han fikk. Det blei dog et tap i serieåpningen borte mot en av rivalene, Exeter City, med 2-3. Glovers som Yeovil kalles, havna fort under 0-2, kom tilbake og utligna, men det tredje hjemmemålet klarte de ikke å reparere. 

Cuptradisjonene er ikke mye å skryte av på Huish Park. Vi har i det minste en tittel og to tapte finaler, long time ago! Per nå er vi nesten like dårlige som Yeovil i disse to utslagsturneringene. Når motstander`n vår har stilt med toppa mannskap, om det så har vært flere divisjoner i mellom, har vi falt gjennom. Halvhjerta med et halvgodt mannskap har vært jevngodt med exit. Hjemme som borte. Nitrist!

Jeg sier ikke at det blir den store forestillingen tirsdag i flomlyset heller, for de fleste av de beste spiller nok ikke. Men har allikevel et lite håp om at vi fikser en ettmålsseier med de nest beste spillerne våre. De har ikke gjort seg vekk mot ganske bra motstand i pre-season, og jeg trur Ramsey & co ikke vil se på at vi driter oss ut. Gleder meg litt til tv-kampen, jeg ;-)

Skal vi unne oss 2-1 og avansement? Ja, det gjør vi :-)