Av STEINAR SÆTHER

Da var det plutselig to på rad med rævvafotball. Hadde forstås et ønske om avansement i cupen, Blackpool ble imidlertid for sterke - eller, vi blei altfor svake! Et delvis b-lag var bare tidvis på høyden tirsdag, og vi forsvant på huet og rævva ut av cupen og hjem til London med en flau smak i kjeften 🙁 Og hva i huleste driver Josh Scowen med?

Swansea rykka altså ned fra PL. Om det umiddelbare målet er opprykk på første forsøk er litt uvisst, i tilfelle har de kanskje ikke godt nok mannskap til det. En nøktern start av et nøkternt mannskap, de har plassert seg kun steg opp fra oss, altså 14 og 16. Tallene er 3-4-2 og beskjedne 7-6. Har sett to kamper på tv med svanene og det var ikke veldig spennende, og det bærer jo den totale målskåren preg av. 

Manager Graham Potter er ny av året på Liberty Stadium. Men det er verdt å merke seg at han var med på å bygge opp den svenske sensasjonen Østersund. De presterte som kjent å kvalifisere seg til gruppespillet i forrige sesongs Europaliga. Å bygge opp Swansea til gammel storhet er nok hovedhensikten med å ansette Potter.

Han har 3 utlendinger å velge mellom i mål, og det er nederlandske Mulder som har stått de fleste kampene. Forsvaret har normalt en fast firer hvor svenske Olsson styrer mye, men hvor også Van der Hoom, Rodon og Naughton er med på det meste som skjer. På midten finner vi en gammel kjenning, Leroy Fer. Wayne Routledge er fortsatt i klubben men spilte kun to tidlige kamper og er på vei bort. Carroll, Adoro, Grimes og Roberts spiller mye, dog har 9 mann spilletid så langt. Kun èn spiss har gjort seg bemerket, det er McBurnie med 4 mål. Her må det nevnes at "norske" Celina (han er opprinnelig fra Bosnia) har vært skadet ei stund, han kan være tilbake nå, og han har vist solide kvaliteter. En potensiell joker om han er skadefri.

2-4 svaner kan være ute lørdag, det samme hos oss, deriblant Cousins som er suspendert. Om Scowen får tillit etter tirsdagens begredelige opptreden er uvisst.

Ikke de beste tallene vi kan vise til i Wales. 0-3-4 siden 1981. Når vi veit hva vi står for borte, 1-2-6 i de siste kampene, er håpet passelig stort. Så veit vi også at ting snur raskt i championship. Jeg trur mest på at vi taper 1-0, men vi kan snu det helt rundt også, til 0-1. U er minst sannsynlig - og da blir det vel U...?