Vi har tangert en allerede, og ytterligere tre lurer i vannskorpa.

0-4 for Bolton på sesongens første dag er tangering av det dårligste resultatet i sesongens første hjemmekamp noen sinne - regnet siden klubben ble profesjonell i 1899. Sist det samme skjedde var i serieåpningen mot Everton i gamle førstedivisjon i august 1976 da vi også tapte 0-4.
Dette var en kamp som fortalte oss med all tydelighet at 76/77-laget ikke kunne matche den store 75/76-årgangen, selv om spillerne i all vesentlighet var de samme. Men vi ble nummer 14 i serien til slutt, et resultat QPR av i dag vil ta imot med åpne armer.

1-6
Historiens dårligste serieåpning (borte eller hjemme) var vi heldigvis et stykke unna. Det var 1-6 på Griffin Park mot Brentford i gamle tredjedivisjon i 1965. Det året ble vi for øvrig til slutt nummer tre på tabellen!

I 1976 vant vi begge de to neste hjemmekampene. Problemet i år er at den dårlige hjemmetrenden bare har fortsatt. 0-4 mot Bolton er blitt fulgt opp av 0-2 mot Rochdale, 0-0 mot Newcastle og 1-1 mot både Aston Villa og Blackburn.
Når vi så vet at de to neste hjemmekampene går mot Chelsea og Manchester City er egentlig WBA 3. desember vår neste realistiske mulighet til å ta tre poeng i W12.

Southern League
Da begynner vi å nærme oss en annen negativ klubbrekord, denne så gammel som fra 1914. Da spilte QPR fortsatt i Southern League, og gikk syv hjemmekamper fra sesongstart uten seier. Første trepoenger (det var forresten bare to den gangen) kom 12. desember, i lagets åttende hjemmekamp.
Det er så lenge siden at vi spilte ikke engang på Loftus Road, hjemmearenaen lå i Park Royal.

Hvis årets lag går helt til WBA-kampen uten å vinne, er det også årets åttende hjemmekamp, og i så fall enda en tangering. Det kan vi vel til nød leve med bare vi slipper en helt ny rekord.
Det vil være ekstra ille for oss norske tatt i betraktning at store deler av vår supporterklubb kommer til å være til stede på den kampen.

8 hjemmekamper uten seier
Men som oppmerksomme statistikere vil vite er de 5 seiersløse hjemmekampene hittil i høst bare fortsettelsen av en dårlig rekke som startet mange uker før opprykket ble sikret i våres. Sist QPR vant en kamp på eget gress var mot Sheffield United 4. april, altså for godt over et halvt år siden. Serieinnspurten ga oss 0-0 mot Derby, 1-1 mot Hull og 1-2 mot Leeds. Dermed står vi nå med hele 8 hjemmekamper på rad uten noe å juble for.

Klubben oppgir selv ingen rekorder av dette slaget, og artikkelforfatteren har ikke gravd seg så dypt ned i statistikkene at han ønsker å presentere noe sikkert svar. Men det er grunn til å mistenke at de dypeste dyp ble nådd i 1968/69, da vi ble sent ned fra gamle førstedivisjon med bare fire seire. Tre av dem kom i oktober og november, og den fjerde i april.
Innimellom gikk vi 10 hjemmekamper fra 7. desember til 29. mars med 7 tap og 3 spinkle uavgjorte som resultat.

Jumbo
Vi har hatt noen lugubre sesonger båre før og etter. Vi har rykket ned både i 1952, 1979, 1996 og 2001, og vi ble jumbo i hele ligaen i 1924 og 1926. Men vi tok en god del flere poeng i alle disse sesongene enn i 68/69, og de lengste rekkene uten gevinst stoppet på 7 eller 8.

Derfor forholder vi oss til 68/69 som en negativ rekord og slår fast at situasjonen er den samme når det gjelder hjemmekamper på rad generelt som i hjemmekamper på rad fra fra seriestart: Hvis vi ikke slår Chelsea eller Manchester City tangerer vi den gamle rekorden på 10 på rad hjemme uten seier, og hvis vi heller ikke slår WBA setter vi en ny rekord som vi helst vil slippe å bivåne.

Leaburn kom, så og dro
Og bare for å fullføre. En rekord Gordon Maceys historiebok om QPR faktisk har ajourført, er den som viser klubbens korteste spillerkarriere. I følge siste utgave er det en ære som tilfaller Carl Leaburn, en spiller som kom gratis fra daværende Wimbledon i desember 2001. Han står oppført med tre minutters spilletid totalt, samtlige som innbytter i en bortekamp mot Reading 5. januar 2002.

Vi gir ingen premie til den som gjetter hvilken høyt profilert nysignering som ble båret av banen etter nøyaktig like mange minutter mot Bolton i august, og som har en skadehistorie så overveldende at mye tider på at også Leaburns rekord kommer til å bli tangert i løpet av den sesongen vi når er i gang med.