Av DAG HÅKON HELLEVIK

Aksjonsgruppen mener at QPR får legge beslag på for mye av det som i dag er et offentlig tilgjengelig område. Klubben har fått sine planer godkjent av kommunestyret i bydelen Ealing, og det er derfor kommunen som er saksøkt. Fredag kunne QPR imidlertid melde at den britiske Appellretten har gitt kommunestyret medhold.

Appellretten, «Court of Appeal», er den øverste rettsinstansen før nasjonal høyesterett og kan derfor best sammenliknes med den norske lagretten. Aksjonsgruppen har nå 28 dager på seg for å anke. Det er all grunn til å tro at de vil gjøre dette, med mindre økonomiske hensyn tvinger dem til å gi opp. De lokale aksjonistene har tapt alle rettsrundene så langt, og et endelig tap vil kunne bli svært dyrt.

Dersom aksjonsgruppa anker skal saken først gjennom en prosess hvor det vil bli avgjort om høyesterett skal ta saken. I Storbritannia, som i Norge, er det slik at ikke alle saker som ankes til høyesterett nødvendigvis blir behandlet der.

Dersom saken blir anket skal den derfor igjennom først til et britisk «kjæremålsutvalg» og deretter eventuelt til ny rettsbehandling. I så fall er det ingen grunn til å vente en avgjørelse med det aller første. Blir saken ikke anket videre kan klubben imidlertid sprette champagnen allerede før sesongslutt.