Av STEINAR SÆTHER

For å begynne med det jeg avsluttet med sist: Litt av ketchupflaska kom ut mot Birmingham, akkurat nok til å vinne tre ultraviktige poeng.

Vi var litt bedre enn Birmingham i det meste, derfor var det fortjent at vi vant. Intet ran, med andre ord. Men vi har altså tapt langt flere kamper med samme kampbilde og statistikk gjennom sesongen enn vi har vunnet.

.

Imidlertid var det ingen av de offensive spillerne som skåret. Vår danske venn Lucas kom nærmest av dem når han traff tverrliggeren med en avslutning. Verken Steve Cook eller Jimmy Dunne hadde gitt oss poeng via skåringer før i sesongen, slik at det var nettopp dem som presset nok ketchup ut av flaska er ytterst gledelig. Bekymringsfullt er det dog at de offensive spillerne våre ikke skårer!

Av alle lagene fra plass 12 og nedover var det kun Bristol City, QPR og Stoke som vant. Sheffield Wednesday, Huddersfield og Birmingham har nå alle 39 poeng på plassene over Rotherham. Mellom oss på plass 18 med 43 poeng og trioen nevnt, finner vi Plymouth (41) og Blackburn (42).

Berget uavgjort
Dagens hjemmelag Swansea utlignet seint til 1-1 borte i Sheffield. Det bragte dem opp på 47 poeng, og de nærmer seg ny kontrakt i Championship. Om Wednesday hadde holdt unna med sin ledelse ville de nå hatt foreløpig sikker plass. Med 7 kamper igjen er det vidåpent.

Svaneflokken skårer litt mer enn oss og slipper inn ditto flere. Hva formen angår på de 6 siste kampene har begge mannskapene prestert 3-2-1. Motstanden har også vært noenlunde lik.

Nå om dagen setter manager Williams ofte opp spillere som Rushworth (har stått alt) - Naughton, Wood-Gordon, Darling, Tymon - Allen, Grimes - Ronald, Paterson, Placheta - Cullen. Ergo er det 4-2-3-1 som gjelder i Wales også.

Skader
Per i dag kan opptil 7 mann være ute, bl.a Naughton. Her dekker nok Keys opp. Fulton kan gå inn på midten bak, mens Patino, Govea og Yates kan få mer spilletid framover i dag. Eks`n vår Jamal Lowe er toppskårer med 9 mål og aspirerer selvsagt til startoppstillingen også, ettersom han ikke er blant dem som er skadet.

Endringer blir det, sier Cifuentes. Aller fremst fortsatte Frey med han vanligvis gjør aller fremst, ikke skåre. Tror bestemt en annen som heller ikke gjør det, Dykes, får ny tillit. Han trengte nok noen dager spillefri etter landskampene. Hayes slapp heldig fra skadesituasjonen sist og er klar. Men tror mest på at Field og Colback utgjør duoen bak trioen i dag. Smyth får trolig starte i stedet for Willock (eller Lucas). Hva med en back eller to? Tør han rotere med et bunnsolid forsvar?

Statistikk
Jeg pleier ikke å se så nøye på tidligere tiders statistikker. Gjør et unntak nå! Tallene i moderne tider sier 5-4-5 lagene i mellom, og stort sett bare jevne kamper. Jeg synes det stinker U av kampen, så kanskje 1-1 er et pauli tips. Ikke helt som vi håper, men det er vi da vant til...

Mest ketchup på grillpølsene denne andre påskedagen, altså.


7. mai 2023. Det forrige bortemøtet mot Swansea City endte med seier i sesongens siste kamp, etter en enkel scoring signert Andre Gray.