Av KÅRE SVANG

QPR startet med Dieng, Laird, Dickie, Balogun, Dunne, Paal, Johansen, Field, Willock, Chair og Dykes. På benken satt Aecher, Dozzell, Adomah, Amos, Martin, Richards og Lowe. Kun Chris Martin var benket fra startelleveren mot Wigan og erstattet av Ilias Chair.

Greit med fornyet tillit til en gjeng som leverte lavmål av en prestasjon mot Wigan, men da skulle de vise at de er Championship spillere og ikke en «gutt fra løkka» i dagens kamp. Åpningen av kampen var ganske grei, jeg syntes innsatsen viste at gutta hadde skjønt alvorligheten og hva som stod på spill. Dessverre var det Preston North End som tok over mer og mer utover i omgangen og hadde flere avslutninger mot Dieng. QPR skal kanskje være fornøyd med at det stod 0-0 til pause, men Chair burde ha scoret da han kom alene med en utrustende keeper Woodman halvveis i omgangen.

Etter pause fikk jeg en følelse av at her ville vi få med oss minst ett poeng. Selv om laget skapte minimalt av sjanser så synes jeg spillerne jobbet for hverandre og holdt trøkket oppe og jeg var for en gangs skyld til dels fornøyd med organiseringen, helt til det 58 minutt. Preston med innlegg fra kanten og inne i feltet taper Dunne luftduellen med Prestons Cannon, som header ballen i mål. Duell ja, og alle vet at forsvarsspillere skal være først på ballen inne i eget felt. Men ikke i denne klubben.

Dunne var dessverre ikke ferdig med tabbene sine for kvelden og kun 5 minutter etter det første målet regelrett bommet – eventuelt i bestefall – misforstod Dunne og Balogun hverandre. For en utenforstående så de ut som to klovner, mens ballen passerte og Preston kunne sette sin andre scoring. Nesten ikke til å tro altså, men dessverre er dette betegnelsen på forsvarsspillet til QPR anno 2023. Jeg har ikke tall på hvor mange elendige inngripener dette forsvaret har hatt siden desember 2022 og frem til dagens match. Vi snakker om Lilleputt nivå.

Etter 0-2 forsøkte gutta med noen spede forsøk fremover, men skikkelig trykk ble det aldri, til tross for en rekke bytter. Kampen bare dør ut med 0-2, og med seire til både Huddersfield og Cardiff, så ser dette virkelig ille ut etter dagens runde. QPR er ett poeng fra nedrykk til League One, og da er vi heldige siden Reading mistet 6 poeng tidligere denne uken, og ligger rett bak oss. Det er 6 kamper igjen, men to store spørsmål er gjengangere; Hvordan skal vi klare å score mål? Og hvordan tetter vi igjen forsvaret og hindrer den ene gavepakken etter den andre? Begge lagdeler er like dårlige og Mr Ainsworth har svært dårlig tid om dette skal fikses slik at poengene kommer og vi redder plassen i Championsship. I dag kom QPR ett steg nærmere League One… Det er 6 matcher igjen, to av dem må vinnes – 6 poeng er trolig nok, men hvordan skal vi klare å få dem? Her trengs både valium og sterkere saker de neste ukene. Mandag venter en ekstrem vanskelig bortekamp mot WBA – det blir tøft!