Etter to bulker i en ellers perfekt start, med 2-0-tap mot Burnley og 2-2 mot Millwall, skulle vi ta turen til rugbybyen Wigan for å møte Europaligalaget. Etter en sterk kamp mot Rubin Kazan (som undertegnede tapte 480 kroner på her om dagen), så har de kronet en sterk start på Europaligaen. I Championship har det ikke gått like bra og laget lå på en 14. plass før kampen mot oss.

Vi gikk inn i kampen med en nøkkelspiller ute i Joey Barton. Vi skulle fremdeles klare å karre til oss tre poeng mot et svakere lag. Vi fikk også vite i forrige uke at Wigans viktigste spiller, Shaun Maloney, var ute med skade. Dette var da mannen som sikret at vi rykket ned, med et frisparkkremmerhus i slutten av sesongen på overtid.

Sjansefattig omgang
Den første omgangen var, rett og slett, begredelig. Få ting skjedde, og det var kun løskrutt som ble avfyrt. I følge radioreporterne jeg hadde på øret, så var det Wigan som sto for de fleste sjansene, i mens QPR styrte banespillet. Et kjent tegn fra sist kamp mot Burnley var et høyt antall taklinger som resulterte i frispark. Ikke uvanlig det.

I det 44 minutt skjedde noe som helst ikke skulle skje. Mannen som har vist kreativitet som vi har manglet siden Adel Taarabt begynte å oppføre seg som en snørrvalp, Niko Kranjcar ble byttet ut på grunn av skade. Dette var veldig leit, ettersom han har vært viktig i det oppbyggende spillet siden vi signerte han på lån på Deadline Day.

Andreomgangen blåses i gang.
Igjen – var det lite som skjedde i andreomgangen også. Igjen var det kun noen taklinger og utskiftninger på banen som skjedde.

I det 74’ minutt ble Hoilett byttet inn for Andy Johnson som endelig er tilbake fra skade. Han spilte i helgen for U21-laget vårt, som en av de som var over ungdomskvoten. Den skallede goalgettere kommer, mest sannsynlig, til å styrke et ganske skuffende offensiv denne sesongen.

Det virker som at kampen var nærmest en store skuffelse med få sjanser som er verdt å nevne. Det hele endte målløst. 0-0

Det ble altså ‘’ bare’’ 2 poeng på de 3 bortekampene på rad, noe som er et tegn på at vi kanskje ikke var så gode som vi trodde vi var. Det er første nå i kampene mot Burnley og Wigan at vi har møtt et godt championship-lag. Jeg liker ikke tendensene vi har vist i dag.

 

Wigan – QPR 0-0 (0-0)

Gule kort:
Stadion: DW Stadium
Dommer: Michael Naylor

Førsteellever: Green, Simpson, Dunne, Hill, Assou-Ekotto, Faurlin, O'Neil, Jenas, Austin, Kranjcar (44’ - Phillips), Hoilett (74’ Johnson)
Benk: Traore, Phillips (44’), Johnson (74’), Onyewu, Chevantón, Henry, Murphy