Av: EMIL FJELD OLSEN

Nedrykket ble klart forrige helg, derfor var det bare æren igjen å spille for. De fleste som starta mot City fikk også muligheten i dag, unntakene var Yun og Zamora som ble erstattet av Onuaha og Hoilett. Ramsey forklarte at av respekt for ligaen og at QPR er med på å bestemme utfallet i nedrykksstriden stilte han med toppet mannskap.

Langt fra Premier League-nivå
Årets siste kamp på Loftus ble innledet av fryktelig kjedelig fotball. Kvalitetsmessig var det ikke Championshipkvaliet engang, fra verken oss eller Magpies. Mange individuelle feil, teknikken satt ikke, valgene var dårlige og attpåtil virka det hele veldig planløst.

Bedre ble det ikke da Newcastle tok ledelsen ut av ingenting etter halvspilt omgang. En lang ball går over en sovende forsvarsfirer og til en Newcastle-angriper, som alene med Green scorer.

Ikke lenge etter kom en ny smell, bokstavelig talt. Green er uheldig idet han plukker opp en ball og får kneet til Barton i hodet. Tydelig forfjamset og med et kutt over øyet blir han erstattet av McCarthy. Alex' andre kamp for oss, neste år kan det fort ble mange fler.

Bedre etter pause
I pausen tar Ramsey grep og setter inn Grego-Cox og Yun for Hoilett og Caulker. Andreomgang ble møtt med en helt annen innstilling. Det holdt på å gi resultat umiddelbart. Det er bare spilt ett minutt når Austin finner Phillips som fra drøye 5 meter setter ballen utenfor på volley. 

Kombinasjonen Austin-Phillips har fungert svært bra siden Ramsey overtok, men da har det ofte vært Phillips som har vært tilretteleggeren. I dag var rollene snudd, og det ga resultater. Austin kommer seg fri på høyre 10 minutter ut i omgangen, et flott innlegg finner Phillips som header inn utligningen.  

Leroy Fer leverte ikke noen spesielt god kamp, men etter en time viste han hvilke kvaliteter han har. Han mottar ballen på ca. 25 meter og nøler ikke, banker ballen opp i krysset. Phillips fortjener også litt hyllest for målet, viser litt krigervilje før Leroy mottar ballen.

Newcastle overrasket negativt avslutningsvis, spesielt med tanke på at de med seier ville vært klare for ny sesong i Premier League. De maktet ikke skape noe spesielt, det gjorde ikke vi heller, og kampen endte 2-1.

Kampen sett under ett må sies å være en skuffelse, og da spesielt førsteomgangen. Det er etter slike kamper man sitter igjen med følelsen at per dags dato er nok Championship den riktige arenaen.

Årets Loftus-sesong
Før sesongen ble det fokusert på hvor avgjørende hjemmeformen kom til å være, som alltid. Og det startet så inderlig bra, etter halvspilt sesong sto det 5-3-2. Vel vitende om at de fleste topplagene ikke hadde vært på besøk var det veldig oppløftende statistikk. 

På Loftus Road har vi i prinsippet muligheten til å slå hvilket som helst lag, etter nyttår har det vært helt håpløst på eget gress. Med dagens seier ender vi med 1-2-6, kun 5 poeng kontra de 18 på like mange kamper før nyttår. 

Ikke noe mer Twitter?
Mange er kjent med hvor glad vår kaptein er i å ytre seg på Twitter. Med sine knappe 3 millioner følgere deler han sine meninger. Så sent som i går var han i en krangel med tidligere QPR-spiller Rodney Marsh.

Les Ferdinand har vært klar på hva han mener om at spillere ytrer seg på sosiale medier, og kanskje var gårsdagens hendelse dråpen. I et intervju forteller han at han ønsker at Twitter ikke skal brukes av spillerne neste år.

Det er både fordeler og ulemper ved bruk av sosiale medier, spillerne kan selv oppklare situasjoner som er misforstått, men kan også havne i trøbbel. Skulle Les få viljen sin vil vi bl.a. ikke lenger få vite hva Barton har filosofert på og hvilket politisk dilemma Karl Henry mener å ha knekt.

QPR-Newcastle 2-1(0-1)

Mål: Riviere(24), Phillips(54), Fer(61)
QPR: Green(McCarthy 34); Onuaha, Dunne, Caulker(Yun 46), Hill; Phillips, Barton, Henry, Hoilett(Grego-Cox 46); Fer, Austin