Av STEINAR SÆTHER

1-1 var nok et "riktig" resultat kampen mot Swansea sett under ett. Kjente imidlertid på en viss skuffelse når jeg kom hjem fra egen kamp og oppdaget at vi lå under. Utligningen fra duoen Chair og Dykes på overtid fikk så vidt fram et lite "det var da enda godt" fra meg. For fire tap av fire mulige på Loftus Road i høst hadde vært deprimerende. Statistikken fra det siste året på hjemmebane er mer enn ille nok fra før.

Den tredje og siste kampen i den første harde økta, altså tre kamper på seks dager, spilles på St. Andrew`s i Birmingham i kveld. Brums hadde en god start og var helt i toppen i innledningen sammen med Preston. Med en U og to tap etterpå (det ene for nettopp Preston tirsdag) har laget falt ned til rett under sluttspillsområdet. 

John Eustace er manager. Han kjenner vi godt fra rollene i QPR, og det var en del som ville han skulle overta som manager permanent inntil Gaz fikk jobben på våren. Eustace har i Birmingham City fått en god start med et mannskap han har fått være med å sette sammen. 

Ruddy er førstevalget i mål. 36 år og fortsatt god, med Etheridge på 33 som cover. På banen ellers finner vi flere eks`er. I forsvaret spiller både Sanderson og Laird. Sanderson spiller fast mens Laird har tre kamper. Long, Buchanan og Emmanuel utgjør de tre andre med aller mest spilletid. På midten har fem mann deltatt i samtlige sju kamper. Det er Bielik, Miyoshi, Bacuna, Sunjic og James. Framover finner vi Hogan, Andersson, Stansfield som vi var interessert i før vinduet ble stengt (3 mål til nå), veteranen Jutkiewisz og vår siste eks. Tyler Roberts. Men han har kun spilt èn kamp (uten skåring).

Laget virker potent med flere gode navn og fin aldersmiks. Vil overraske meg mye om ikke laget i mai befinner seg på øvre del av tabellen.

Denne analysen skrives allerede onsdag kveld, og mye er ukjent rundt lagenes tilstand; skader og lignende, når fredag kveld kommer. Vil Gaz gamble på at han beholder spillerne skadefri også gjennom kampen mot Brums? Landskamper og to tette kamper for noen av dem. Ved kampslutt er det åtte dager til Coventry kommer til Loftus Road. Armstrong og Dykes spiller nok ikke sammen fra start. Paal kan få hvile fra start og da er Larkeche klar. 

I utgangspunktet en helt jevn affære i sikte. Brums skal normalt ikke være så mye bedre enn oss, så om ett av lagene vinner blir det kun med det ene målet. Nå har noen av spådommene mine røket også i høst, hva som skjer utover det fotball handler om i kampene blir kun ren gjetning. Røde kort, brente straffer, selvmål, solide tabber - you know!

Om en skal komme med tips blir det en reprise (for vår del) av kampen mot Swansea. 1-1?