Av ALLAN KLO

Og for å ta de dårlige nyhetene først: Alt som befant seg i det tidligere forumet er borte. Innlegg. Brukerprofiler. Alt.

Jeg skal være den første til å beklage denne smørja. Siste backup ble gjort ved juletider i fjor, og da denne skulle lastes over i forbindelse med oppgradering av forumet, forsvant likegodt  det meste av filsystemet som danner grunnlaget for forumet.

Ustabilt
Den siste tiden har forumet vært svært ustabilt, noe som skyldes at leverandøren av webhotell/serverplass har oppgradert sin programvare. Dette førte til at vårt eget forum begynte å gå svært tregt, og noen tilfeller ble utilgjengelig.

Under oppgraderingen til siste versjon skjedde altså det verst tenkelige, nemlig at brukerprofiler og samtlige forumtråder forsvant i sluket.
Har i samråd med nettleverandøren forsøkt å rekonstruere brukerdatabasen, uten hell.

Spam
Det skal sies at jeg har brukt utallige timer på å holde forumet fri for spam, d.v.s. "nettroboter" som 24/7 forsøker å lage profiler der det kan reklameres for alt fra tannbørster til kjetting. Denne jobben har tatt uforholdsmessig mye tid, og jeg kan heller ikke utelukke at deler av problemene skyldes økte mengder spam, noe som skjøt fart i mars.

Når vi nå bytter forumløsning, skjer det gjennom programvare der vi slipper å tenke på spam. Og oppstår det problemer, har vi tilgang på gratis support.

Nok en gang, som forumadministrator må jeg bare beklage dette kaoset. Det lå en rekke svært nyttige og morsomme tråder på vårt tidligere forum. De er borte for godt, dessverre.

Et nytt forum vil være operativt innen utgangen av denne uka.

Allan