Av DAG HÅKON HELLEVIK

De beste oddsene før avspark hadde Ian Holloway og Marc Bircham i Millwall. Uavgjort mot nettopp QPR i nest siste kamp hadde løftet Løvene fra London øst opp på 19.-plassen, men marginene var ikke større enn at de med tap kunne bli passert av tre lag selv om bare ett av disse tre vant. Millwall ordnet imidlertid biffen selv, dokkarbeiderne slo Bournemouth hjemme og beholdt 19.-plassen.

Resultat: Millwall med Ollie Holloway og Marc Bircham spiller i The Championship også neste år.

Da var nervepresset større hos Shaun Derry som tidligere denne sesongen tok over sjefskontoret i Notts County i League One. De slitne aristokratene fra Nottingham har ligget under streken det meste av sesongen, men etter 45 kamper hadde de klart å slite seg opp til plassen over. Status før siste spilledag var at seier til Tranmere og Crewe, samt tap for County mot Oldham, ville sende Derrys gutter ned til League Two.

Og 20 minutter før sesongslutt var nettopp dette situasjonen. Tranmere og Crewe hadde ledet sine kamper lenge, og i det 68. minuttet tok Oldham ledelsen 1-0 mot County.

Men i sluttminuttene kom den etterlengtede flaksen. Først utlignet Notts County, og så snudde Bradford kampen mot Tranmere med to mål etter passerte 80 minutter. Shaun Derrys første sesong som manager ga ham den velsignede 20.-plassen med noe som på tabellen ser ut som en grei trepoengsmargin, men i virkeligheten var dette en neglebitende millimeterinnspurt.

Resultat: Notts County med Shaun Derry spiller i League One også neste år.

Enda tynnere an lå Gareth Ainsworth og Wycombe Wanderers. Før avspark lå Gaz og gutta hans tre poeng under streken som utgjorde skillet mellom League Two og Football Conference. For å overleve i Football League måtte Wycombe slå allerede fortapte Torquay, samtidig som minst en av duoen Northampton og Bristol Rovers måtte tape.

Wycombe gjorde sin del av jobben med grei margin og slo Torquay med 3-0, men Northampton gjorde det samme med 3-1 over Oxford. Da hang alt på resultatet til Bristol Rovers som tidlig ble liggende under 0-1 mot Mansfield. Og dette resultatet sto seg - til tross for at Rovers blåste en serie store sjanser og blant annet traff stengene to ganger i sluttminuttene.

Resultat: Wycombe med Gareth Ainsworth spiller i League Two også neste år!

Og moralen med alle disse historiene om våre ex-helter? Det er selvsagt at QPR betyr flaks, og at de som fortsatt er i klubben kan umulig ha mindre flaks enn de som har forlatt den. Med andre ord kan playoffsuksessen hermed betraktes som sikret!

Resultat: QPR med (eller uten) Harry spiller i Premiere League neste år!