Av STIAN KARLSEN

Ting skjer fort for Ebere Eze for tiden. I 2016 plukket QPR ham opp etter at han var fristilt i Millwall, og for ett år siden var det kun hardcorefansen som faktisk visste hvem han var. Nå er han på alle QPR-suportere sine lepper og det hviler plutselig et stort ansvar på de 20 år gamle skuldrene, noe draktnummeret hans(10) også dokumenterer godt.

Fredag ble det kjent at han er kalt opp i troppen til England U20 sine kamper mot Tsjekkia og Italia kommende uke. Han møtte QPR sitt medieteam fredag formiddag etter at nyheten ble kjent og hadde en halvtimes seanse og svarte på endel spørsmål fra fansen. #AskEze er hashtag som er brukt i sosiale medier. 

Under intervjuet blir man litt bedre kjent med både Ebere og hvordan garderoben i QPR fungerer om dagen. Han fikk spørsmål om alt fra favorittmusikk til hvem som kler seg dårligst av dagens QPR spillerne (Toni Leistner btw...) 

Han forteller at Paul Hall og Andy Impey har vært helt essensielle i hans utvikling, og at tiden hos Gareth Ainsworth i Wycombe var "gjennombruddet" hans. Første halvdel av 2017/18 var nemlig Eze på utlån hos Wycombe i League Two. Der fikk han 20 kamper og scoret fem mål, fikk selvtillit og tok seg inn i Ian Holloway sitt QPR-mannskap i den andre halvdelen av sesongen.  

Andre ting som kom frem under den halvtimes lange seansen er at Ebere og Bright Osayi-Samuel har kjent hverandre siden barndommen og at de to holder mye sammen også på utsiden av fotballbanen, at Angel Rangel og Pawel Wszolek er klovnene i garderoben og at inntredenen til Tomer Hemed og Nahki Wells var helt avgjørende for spillergruppen for å snu trenden. 

Lite overraskende var det at han har Ronaldinho som favorittspiller fra barndommen og at han henter inspirasjon fra dagens spillere gjennom Messi, Ronaldo og Hazard. 

Ebere Eze virket i det hele tatt som en veldig reflektert ung mann med bena godt plantet på jorden under denne seansen.  

Vi gratulerer han med uttaket til U20-landslaget, men først skal det presteres på Loftus Road mot Derby allerede lørdag! 

U R´sss