Av STEINAR SÆTHER

Mandag vant vi ett poeng. 0-2 når kampuret viser 92.30 blir til 2-2 etter 93.45 er ganske heftig! Men vi må slutte med to ting, nemlig å sove i forsvaret, som Baptiste på 0-1, og som gjentatt i de to forrige forhåndsanalysene, vi må begynne å treffe målet! Mackie sitt skudd over mål i 1. omgang er en mye større målsjanse enn det kommentatoren hevder. En hard markkryper og målvakta ville hatt store problemer. Men neida, fra 8-10m dæljer Mackie 40cm over metallet. Ytterligere 3 skudd fra utafor 16-meter`n havner over, og Syllas retningsendring med hodet treffer tverrligger`n. Til og med Smiths redusering fra 1,5m nikkes upressa via tverrligger`n... 

Langt, langt mot nordvest finner bussen fram til Deepdale Stadium i Preston North End. Klubben starta sesongen bra, lå høyt på tabellen i midten av oktober. Så kom hverdagen brasende, og 1 seier på de 9 siste er ikke bra. Likevel, 2 av de uavgjorte i mellom har vært mot sterk motstand, seieren kom borte i Bristol.

Tallene jeg henter fra tabellen er hjemme 3-4-2 og 10-8, borte 3-4-3 og 12-13. Prestene er nesten dømt til å ende midt på tabellen når kastanjene blomstrer i Bygdø Allè - som også betyr at en aldri veit hvor en har dem. Nå er de plassert på en 13. plass med 26 poeng, vi er 4 hakk nedover med 22. 

Ypperstepresten heter Alex Neil. Han har en blanding av spennende prester og grå tilsvarende. Har vært en del skader gjennom høsten, bl.a har førstemålvakt Declan Rudd ikke spilt et eneste sekund. Vikaren Maxwell har spilt alle minuttene og stått bra. Forsvaret endres fra gudstjeneste til gudstjeneste, kun to prester har spilt de fleste kampene, i alt har 10 prester spilt i ulike posisjoner bak der, Huntington og Fisher har flest. 9 prester har spilt på midtbanen til nå, hvorav esset er Barkhuizen som har spilt alt og er en betydelig målpoengsanker. Browne, Johnson og Harrop spiller også de fleste kampene. Spissplassene innehas oftest av Hugill og Robinson, men også Maguire og Mavididi spiller en del. Hugill er toppskårer med 5 mål, det samme som Smith hos oss.

Skader ja. Litt uoversiktelig på formiddagen, men det ser ut som 4-5 prester ikke blir å se for hjemmelaget. For Holloway er garantert 5 forsvarere ute, kanskje 2 til, altså marginalt bedre enn på mandag. Freeman er suspendert og LuaLua har reist tilbake til badebuksa si i Brighton.

Vi vinner sjelden borte, Deepdale er ikke et unntak. Har blitt en del uavgjorte (0-6-5) mens den siste seier`n vår der oppe kom i februar 1980. Vi snakker Clive Allen, Glenn Roeder og Paul Goddard som målskårere! Holloway som manager har heller ikke en for god statistikk, han har 0-3-5 seinest. 

Hva sier så magemusklene i dag da? Kjenner på meg at det atter blir en vanskelig bortekamp. Vi er så langt i fra sjanseløse, det mest avgjørende er hvilken tilstand hjemmelaget møter oss i. Får vi en finger håper jeg vi griper hånda. Men tilbake til magemusklene, de sier 2-1 til prestene. 

PS: La nå Holloway få fred. Han har ikke de beste rammebetingelsene og han må bedømmes ut i fra det samt skadesituasjonen. Kun Tony Pulis er aktuell som erstatter akkurat nå, og det mer av det samme som Holloway står for. Så går det et års tid og vi vil rope på ny manager igjen...