Av STEINAR SÆTHER

Uavgjort er gøy!

La gå at både vi og kanarifugla hadde mest lyst på seier i kampen. Imidlertid fremsto kampen som et prakteksempel på Championship på sitt beste. Stort tempo det meste av kampen. Prestasjonene av både enkeltspillere og lagene i seg sjøl, var av høy kvalitet.

Vi fikk også se forskjellen på Blackburn og Norwich. Mens førstnevnte ikke evnet å utfordre oss, viste Norwich hvorfor de er en kandidat til sluttspillet. Med de nye spillerne på plass, viste vi at vi kan konkurrere med de beste.

Snuoperasjon mot Stoke
Blackburn ansatte forøvrig vår tidligere assistentmanager og caretaker manager, John Eustace, som sjef foran kampen mot Stoke City lørdag (Eustace fikk som vi husker ganske uforståelig sparken i Birmingham i fjor høst). Det ga umiddelbar effekt. Blackburn vant 3-1, hvorav særlig første omgang var å skryte av.

Nå må det sies at pottemakerne ikke hang i hop bakover i de første femogførti. Defensivt hjalp ikke midtbanen forsvaret, og det ble store rom å boltre seg i. Rom som vi ikke ga dem helga før. Steven Schumacher`s elleve utvalgte reduserte før pause. Etter pause reddet endog han med hanskene ei straffe, slik at resultatet kunne blitt annerledes.

Identisk målprotokoll
Både Stoke og QPR har skåret 29 mål. Fortsatt er det kun Wednesday og Rotherham som har hatt mindre å slå flikk-flakk av. De har 24 og 25. Rotherham ser ennå mer fortapte ut enn før helga etter 0-3 i Leeds.
Wednesday brukte fredag kveld til å slå et Birmingham som etter Eustace sitt sorti ser ut som en kandidat til en plass under streken. Uglene er uansett fortsatt to poeng under oss.

Og Stoke, om de ikke forbedrer seg, kan også bli det. For Huddersfield skårer mye om dagen. 4 mot Wednesday forrige helg og 3 mot Southampton lørdag. Men det har bare gitt 3 poeng ettersom Saints også er i skåringsform. 5 i eget nett for terrierne sluknet mye av gleden. Hvor lenge vil terrierne bjeffe og bite fra seg, er også et spørsmål.

Millwall er også i en dårlig trend og er kun 4 poeng over oss. Spennende vår i vente, folkens!

.Fire strake tap
Pottemakerne har fire tap på rad nå, og kun to seire siden starten av november. 2-4 på Loftus Road er en del av dette scenariet. Tallene etter denne labre perioden er 8-8-15 og 29-45. De har dermed to flere innslupne enn oss. Og 3 poeng. Vinner vi denne kampen med to mål går vi ergo forbi.

Legg merke til at bet365 Stadium ikke er en utprega vinnerarena for hjemmelaget. 4-4-7 og 11-20, sier sitt.

Svak motstander
Etter mitt syn er det forståelig at laget kjemper nedover i hierarkiet i vår divisjon. Laget er IKKE for godt til å rykke ned. De gode spillerne som avgjør kampene, de som skårer det avgjørende målet i ettmålsseirene, den som gjør de viktige redningene når poengene er så nær, de er vanskelige å få øye på.

Jeg ble litt overrasket når talentet Steven Schumacher lot seg overtale til å bli klubbens nye manager. Han kunne i stedet tatt Plymouth, hvor han av fri vilje reiste fra, ennå et steg oppover tabellen i Championship.

Nykomlinger
Fem mann har kommet inn i januarvinduet. Det vil si med en liten korreksjon, for to av dem har allerede vært i klubben på lån ei stund. Det er den danske målvakta Iversen og midtbanespiller/spiss Cundle fra Wolves. Manhoef fra Vitesse Arnhem og Ennis fra Blackburn skal normalt ikke være bærende krefter i laget, mens sistemann fra Christchurch på New Zealand er ukjent for meg.

Våre nye har satt spor etter seg allerede. Hodge og Frey har skåret hvert sitt mål, Andersen fikk målgivende sist. Hayden får trampeklapp etter sine prestasjoner og oppofrelse. Vi snakker om to kamper!

I denne kampen blir vi favoritter. Vi har nå den sterkeste førsteelleveren og den beste benken - gledelig nok uansett hvem som starter.

Pottemakerne skal få slite både mot oss i dag og Coventry hjemme lørdag.

Tilbakeblikk til Stoke City - QPR 3. august 2019. 1-2. Eberechi Eze's scoring står fjellstøtt til evig tid. Spill gjerne filmmusikk fra Gladiator for fullt utbytte.