Av STEINAR SÆTHER

Riverside Stadium, Middlesbrough blei til slutt kun enda en arena i en by hvor vi reiste fra uten annet enn æren i bagene. Vi var veldig nær ett poeng, som ikke ville vært ufortjent med tanke på at vi leder kampen to ganger, og vi til alt overmål får 2-3 i mot på ei skåring som ikke skulle vært godkjent; ballen var i trekket før, rett over dødlinja uten at assistenten rakk å få det med seg. Vi spilte imidlertid en ganske god kamp, var energiske og uredde, men mangla kraft i de avgjørende duellene bakover.

I dag kommer den minste klubben i championship, Burton Albion, innom Loftus Road. Visst befinner klubben seg under oss på tabellen, men det er kun 3 poeng opp fra deres 19. plass til oss som nummer 11. Det er på hjemmebanen Pirelli Stadium poengene i all hovedsak blir vunnet. 7 av de 8 totalt har kommet der. Det ene poenget borte blei henta i Norwich (0-0), fra et lag som ikke presterer. Hull og Leeds har fart stygt med bryggerne, som de kalles, og de ramla inn dørene hjemme med til sammen 1-9 i målforskjell. Boro vant også 2-0 hjemme.

Sist lørdag slo de til med 2-1 over Fulham hjemme etter å ha ligget under i spill med hele 30 mot 70%! Fra før hadde de skalpen til daværende manager Redknapp og hans Birmingham i bukselinningen, også det 2-1.

Nigel Clough har begynt på en tøff sesong hvor alt annet enn nedrykk vil overraske. Mannskapet består riktig nok av flere kjente navn som Warnock, Buxton, Brayford, Bywater, MacFadzean, Dyer, Sordell og Varney. Minuset med disse (foruten målvakta Bywater) er at de tærer på årene. Rutinert kan være bra, men ikke når det blir seigt og treigt. Miksen med sultne ungdommer er ikke veldig tilstedeværende. Dette merkes nok først og fremst på bortebane.

På onsdag fikk et b-prega mannskap prøve seg mot ditto i Man Utd i ligacupe på Old Trafford. Det gikk som det måtte, de røyk ut med 1-4. Men klubben har tjent ålreit med penger på turneringa denne gang ettersom de har slått ut Oldham og Cardiff på bortebane med ålreite tilskuertall, og så da Old Trafford med sine drøyt 54 000 tilskuere. I cupene blir jo billettinntektene delt likt mellom klubbene.

Clough stiller igjen med sine presumptivt beste spillere, hele 9 spillere blei spart i midtuka. Kun tvil rundt et par mann som ikke spiller fast. Forsvarsrekka vår som var ute sist, er fortsatt ute. Lynch rekker nok ikke kampen. Nå har Luongo blitt sjuk og ventes ikke klar. Washington derimot skal i ilden igjen, og Cousins er endelig skadefri. Men hvor lurt er det å la ham spille så tett på? Wheeler slo til sist lørdag og Freeman er "heit" for tida, han er den med flest målgivende pasninger dette kalenderåret.

Tru det eller ei, vi har møtt bryggerne 3 ganger og sitter foreløpig igjen med èn U og 2 tap. Med tanke på vår energiske stil nå og Burton sin svake bortestatistikk, mener jeg vi er rettmessige favoritter. Så er denne lille stygge undervurderingsfella da, som også Holloway nevner i et intervju fredag. Unngår vi den skal vi bevege oss hjem med 3 poeng. Jeg ser for meg 2-0 eller 3-1.