Av STEINAR SÆTHER

Hederlige nederlag er nederlag uansett hvordan en ser på det. Vi gjorde egentlig en ganske god kamp, særlig i første omgang, før vi ble presset bakover av et potent Forest. Ingen personlige feil bak målene vi slapp inn, mens Marshall var knallgod - helt til skaden tok han mot slutten. Med skaden til Willock fra om lag halvtimen spilt i minne, er det en viss logikk i at vi tapte. Om vi hadde beholdt en spillesugen og leken Willock kampen i gjennom, kan det jo hende vi hadde fortsatt å skape noen sjanser i andre omgang. Pur gjetning, selvsagt!

Vi ramla ned til sjette plass etter tapet på City Ground. Etter kampene i går lørdag havna vi på syvende. Mange av resultatene gikk i vår favør, med unntak av imponerende Luton. Bournemouth sin seier 3-0 borte over Huddersfield imponerte aller mest, og viktig var den også. At sydkystlaget stikker av sammen med Fulham er fortjent, og Huddersfield får slåss sammen med oss. Slår vi Peterborough i dag er vi tilbake som nummer fem.

En nederlagsdømt og bortesvak motstander kommer til KPFS i dag. At laget ville slite er ingen overraskelse. Nå er de plassert rock bottom med stusselige 23 poeng. 5-8-24 og 29-75 er tallene å forholde seg til. Borte har Posh prestert så svakt som 1-2-16! Her er de andre tallene 10-49. Apropos nederlag, så tapte Posh kun 1-2 borte for Fulham, det for en måned siden. Og 1-1 borte mot Bournemouth for 12 dager siden lar seg høre for alle!

Manager Gavin McCann har virkelig ikke all verden å plukke fra hvis han vil prøve å endre kampbildet når laget hans sliter. Som oftest spiller Cornell i målet mens tyske Benda har 9 innhopp. 5 spillere har spilt mer enn 22 kamper i forsvaret, mens den mest kjente, Mark Beevers, har vært mye skadet og har kun 14 kamper. På midten spiller de 2 mest kjente nesten alt, det er Ward og Norburn jeg snakker om. Clarke-Harris har en viss kapasitet der framme, og har 7 nettkjenninger på sine 32 kamper.

4 mann er garantert ute for McCann. Vi har Willock og hele røkla med målvakter ute. Så for å unngå at vår femterangerte målvakt, unggutten Murphy Mahoney, må spille, har vi hentet inn Westwood med en solid fortid i blant annet Sheffield Wednesday. Dykes er i troppen til Skottland. Betyr det at han er aktuell igjen mot Posh?

Peterborough har alt å spille for. Skal de unngå nedrykk må de se på alle de gjenværende kampene som rene cupkamper. Det er dette som møter oss i dag. Vi som supportere av QPR vet at er det noe vi er gode på, så er det å dumme oss ut for potensielt langt svakere motstand. Det ligger et visst faremoment her i denne kampen. Tap her og seier i neste hjemmekamp mot Fulham? Vi har sett det før!

Men vi må også gå seirende ut av dette oppgjøret. Det er derfor vi vi må være favoritter. Jeg forventer (og forlanger!) 3 verdifulle poeng i ettermiddag. Om det blir med ett eller flere mål kan jeg bare gjette på nå på morgenkvisten. 3-1? Mer fra Andrè Gray?