Av STEINAR SÆTHER

Det er lov å gjøre hjemmeleksa si! Gary Rowett og hans lag på sidelinja visste hvordan vi skulle underholdes i forsvar, og lykkes med det. Warburton visste hva som kom, men klarte ikke å innprente det godt nok i våre gutter. 1-1 er ikke så gæ`ærnt mot et lag som ofte starter sesongen i god stil og med ålreite resultater. Men vi kunne med hell og dyktighet, faktisk vunnet kampen! 
 
Vi som har noen år på baken husker tippekupongen hvor Orient på, da, nivå 2 sto blant de tre nederste kampene. Undres på om de ikke også spilte et par, tre tippekamper på NRK også...? 
 
Foran denne sesongen har de ansatt vår eks Kenny Jackett som manager, noe som fikk temmelig mange til å heve øyenbrynene. Kenny er egentlig en manager på et høyere nivå enn dagens motstander, så her har ledelsen gjort et varp. Men som det sies derfra, enten blir det suksess eller fiasko. 
 
Som vanlig reiser spillere og nye kommer inn, stort sett alle på fri overgang. En av dem som er nye, heter Paul Smyth. Han kjenner vi jo som en som gjorde et tappert forsøk på å lykkes hos oss, men som kun fikk noen håndfull kamper, og var på flere utlån. Han fikk kontrakt med Charlton, imidlertid fikk han heller ikke det store karriereoppsvinget på The Valley. Han gikk derfor gatelangs mot nordøst i London når Leyton Orient ringte. En annen som har skrevet under er Omar Beckles, også det en spiss. Han har litt erfaring fra vårt nivå, uten å ha satt fyr på Championship. Disse to karene skal erstatte forrige sesongs to toppskårere, som til sammen gikk i strupen på opponentene over tretti ganger!
 
Warburton overraska i første runde i fjor med å sende utpå et veldig godt lag, nesten førsteelleveren i praksis. Jeg tipper han gjør det samme i kveld. Likevel får nok nykomlinger som Dunne og McCallum en sjanse fra start. Og kanskje spiller Stefan en drøy omgang for å få han i ordentlig kampmodus. Thomas trenger også spilletid, så på et tidspunkt ser vi han også. Kelman også.
 
Jeg holder oss som favoritter i kveld på Viasat 1. 2-1 eller 3-1 virker å være fornuftige tips.
 

 

 

11 pre leyton.png