Av STIAN KARLSEN

Hva tenkte du med laguttaket Mark Warburton? 

Du har vunnet to på rad, holdt nullen begge ganger og begynt å få troen på det defensive. Vi kunne fortsatt med de samme fire i backrekka, men Lee Wallace kom inn på laget. Ryan Manning forlot sin backposisjon og tok plass et steg høyere på banen. 

Lumley igjen mellom stengene. Kane, Leistner, kaptein Hall og Wallace de fire bakre denne gang. Nevnte Manning sammen med Eze, Cameron og Amos på midten. Bright Osayi-Samuel skulle gi Hugill støtte på topp, en Hugill som hadde forvist Nahki Wells til benken denne gangen. 

Barnsley Lag.jpeg

Intensitet, intensitet og atter intensitet
Et litt slapt QPR ble møtt av et Barnsley som har løftet seg den senere tiden. Managerbytte i slutten av november (østerrikeren Gerhard Struber erstattet tyskeren Daniel Stendel) har skapt entusiasme og spillerne kjemper for livet for å kunne ha mulighet til å spille championship også neste sesong. 

Det så ut til at QPR ble overrumplet over intensiteten hjemmelaget startet oppgjøret med, og er det noe vi har erfaring med så er det at vi misliker å bli presset høyt. Da kommer de personlige feilene. Det gjorde de også i dette oppgjøret. Barnsley fikk godt betalt og det spredte etterhvert energi mer enn man trodde skulle være mulig. 

Den første omgangen ble QPR regelrett løpt i senk, tapte dueller og andreballer. Laget var rett og slett ikke i nærheten av intensiteten som hjemmelaget kunne fremvise. QPR produserte da heller lite de første 45 minuttene utenom scoringen til Amos. 2 omgang var en eneste lang sjansebonansa begge veier da Barnsley begynte å vise tegn til hvorfor de ligger i bunn av tabellen. 

6 min. 1-0, Chaplin 
Lee Wallace blir kjørt tunnel på av Brown som går til dørlinjen og legger 45 grader ut på hjørnet av femmeteren hvor Chaplin møter og banker ballen i nærmeste kryss utagbart for Lumley. 

11 min. 1-1, Luke Amos
Hugill blir tredd gjennom nydelig og prøver å curle ballen i lengstehjørnet. Keeper Radlinger for noen fingre på ballen slik at den går i stolpen og ut i feltet. Luke Amos har tatt løpet og får en relativt enkel oppgave å sette ballen i det tomme buret. Lagene like langt!

17 min. 2-1 Chaplin
Corner fra vår venstreside. Ballen spretter to ganger gjennom feltet på femmeteren før Chaplin klinker den i nærmeste krysset nok en gang. Utilgivelig forsvarsspill ved anledningen. Barnsley ledet fullt fortjent. 

Barnsley HT.jpeg

51 min. 3-1 Chaplin
Flere tapte dueller gjør at Brown kommer til skuddforsøk som Lumley reddet fint. Returen står Barnsley spillerne i kø på og en Conor Chaplin stinn av selvtillit banker ballen midt i mål for sin tredje nettkjenning for dagen. 

53.min 3-2, Luke Amos
QPR svarer på direkten. Nok en gang er det Luke Amos som får æren av å sette ballen i mål. Fin oppbygging av spillet gjennom Eze og Osayi-Samuel som setter opp Manning til dørlinjen. Radlinger får hånden på innlegget, men det spretter ut i feltet. Der kommer Amos og dunker ballen kontant i mål. Ikke like enkel denne gangen, men Amos nølte aldri. Nå var det kamp igjen!

Barnsley AMos.jpeg

59.min 4-2, Woodrow
QPR kaster alle mann i angrep og blir straffet hardt. Woodrow alene med Cameron som bakerste mann. Duellen ser ikke så all verden stygg ut, men dommeren peker likevel på straffemerket. Woodrow tar straffen selv. Lumley går til riktig hjørne, men straffen er for hard og godt passert. 

81.min 5-2 Diaby
Etter fint kombinasjonsspill fra Barnsley så kommer Brown seg løs på høyreflanken. Innlegget er knallhardt langs bakken og treffer perfekt til Diaby som bare setter bredsiden til for å score hjemmelagets femte fra kloss hold. Lumley igjen sjanseløs. Fin scoring. 

90 + 3 min, Ilias Chair
QPR hadde selvsagt gitt opp på dette tidspunktet, men fikk pyntet litt på resultatet. Osayi-Samuel til dørlinja på femmeteren og ut i feltet til Chair som med en kroppsfinte får vekk sin markering. Da blir det en enkel jobb for lille Chair og sette dagens siste scoring. 

QPR er rett og slett ikke i samme kampmoduset som Barnsley for dagen. Hjemmelaget ville mest og la ned en enorm innsats for dagen. I championship så er det ofte slik kampene vinner, på ren og pur vilje. I alle fall for lagene på nedre halvdel. 

La dette være en vekker! Klarer vi å respondere mot Charlton så er denne kampen glemt før vi spiser ribbe og pinnekjøtt. Vi krysser fingrene for at vi slipper å gulpe ribbefett og fremdeles tenke på denne ettermiddagen. Vi har da fortjent bedre!? 

Ikke sikkert resultatet hadde blitt veldig annerledes, men Lee Wallace slet tungt  i lange perioder av denne matchen. Hvorfor endre på noe som fungerte Warburton? 

Det spørsmålet kan det nok hende han tenker også når han legger hodet på puta i kveld. 

Barnsley-QPR 5-3 (2-1)
Mål:
Chaplin (6,17,52) Amos (11, 53), Woodrow (59), Diaby (81), Chair (90+3)