Det er endel usikkerhetsmomenter knyttet til troppen som møter opp etter ferien den første dagen i juli på Harlington. Ingen av de store stjernene har funnet seg ny klubb og er således under kontrakt med QPR. Vi skal se litt på hva vi kan forvente oss.

Frigitte spillere
Tal Ben-Haim, DJ Campbell, Radek Cerny, Rob Hulse, Frederick Champion, Adam Francis, Troy Hewitt, Taylor Parmenter, Tommaso Trani og Jay Bothroyd.

Her er det DJ Campbell og Bothroyd de to største diskusjonspunktene. Begge har bevist på dette nivået ved tidligere anledninger, men det er mange om beinet på spissplassen i QPR for øyeblikket.

Spillere som ønsker seg vekk
Stephane Mbia ønsker seg defintivt vekk. Foreløbig er ingen ny destinasjon kommet opp.

Esteban Granero blir høyst sannsynlig heller ikke å se i hoopstrøya neste sesong. Er linket blant annet til russisk fotball, men ingenting konkret er bekreftet enda.

En tredje mann som defintivt bør ønske seg vekk er Jose Bosingwa. Ingen, og da mener jeg absolutt ingen, er tjent med at han blir værende i klubben etter forrige sesong. Nå står ikke klubbene akkurat i kø for og overta lønnsslippen hans heller så her må vi smøre oss med tålmodighet. Det er ingen dårlig fotballspiller vi snakker om. Han spilte tross alt finalen og vant Champions League for kun drøye 13 måneder siden.

Hans erstatter er kanskje allerede klar i Danny Simpson fra Newcastle? Ryktene sier i alle fall at han har vært på medisinsk sjekk i dag.

Utgåtte utleieavtaler
Her er det faktisk et respektabelt antall hoder å telle. Joey Barton, Djibril Cissé, Alejandro Faurlin, Hogan Ephraim og Anton Ferdinand var alle utleid ved enden av sesongen 2012/13.

Barton er ett kapittel for seg selv og er selv hellig overbevist om at Marseille er hans klubb også til høsten. Problemet er at han har kontrakt med QPR i enda to år og Marseille er lite lystne på å spre om seg med haugevis av daler for den "gale" mannen.

Cisse er linket hjem til Frankrike, men nå meldes det at denne linken ikke lenger er skuddsikker. Faktum er at han fremdeles har ett år igjen av kontrakten med QPR. Klubben ønsker ham ikke, etter alle solemerker, med videre så der står den saken.

Alejandro Faurlin er en enklere sak. Han møter opp til pre-season med QPR 1.juli. Han har ønske og planer om å overbevise Harry at han er verdt å samle på.

Hogan Ephraim og Anton Ferdinand har det vært stille rundt etter utlånet til henholdsvis Toronto FC og Bursaspor, men trolig er begge tilbake i QPR både til pre-season og sesongstart. 

Oppsummert er det to sikre og to usikre i denne "bolken" av spillere. Ferdinand og Faurlin kommer, men hva med Barton og Cissé?

Hva med "stjernene"?
Julio Cesar kommer best ut i denne kategorien. Han har hele tiden vært fornøyd med QPR og "alle" skjønner at han vil videre og hvorfor. Arsenal og Roma er for tiden de sterkeste linkene, men nå har også Sunderland kastet seg inn i kampen etter at Simon Mignolet forsvant til Liverpool. 

Loic Remý er vår største stjerne og forsvinner ganske sikkert, men foreløbig har det vært lite rykter rundt franskmannen. Kanskje er det de mørke voldtektsanklagene med tilhørende rettsak i september som holder potensielle kjøpere kjølige?

Christopher Samba var vår andre store signering i januar. Mange tror han faktisk spiller championship med oss neste sesong, og ryktebørsen sier heller ikke annet i slutten av juni.

Adel Taarabt ser mange som selve kronjuvelen vår. Mange argumenter for å kvitte seg med ham, men magien vet vi at han har. Er i skrivende stund i søkelyset til den italienske storklubben Lazio.

David Junior Hoilett kommer, under tvil, med på listen over "stjerner". Han presterte langt under forventet i sin første sesong i QPR, men det vil likevel være overraskende dersom han ikke blir snappet opp av en Premier League-klubb før overgangsvinduet stenger.

Disse blir!
Ganske sikkert får vi se Robert Green, Clint Hill, Nedum Onuoha, Shaun Derry, Bobby Zamora og Andy Johnson også denne sesongen.

Da har vi enda ikke nevnt spillere som Samba Diakite, Jamie Mackie, Shaun Wright-Phillips (linket til Crystal Palace), Armand Traore og Ji Sung Park. Dette er spillere som fort kan forsvinne for Harry Redknapp.

Det blir garantert mange endringer før sesongstart og i ukene etter, frem til vinduet stenger 31.august. Lønnsbudsjettet MÅ slankes, det samme må stallen (i antall kilo skal vi tro Redknapp) og spillere som passer klubbens fremtid og ambisjoner må hentes.

Her er det mye ugjort arbeid!

U R'sss