Av DAG HÅKON HELLEVIK

Fire poeng på to bortekamper er bra det, men det er ikke resultatene som teller mest når QPR reiser til fastlandet for å spille sommerkamper. Det viktigste er treningsutbyttet. Ingen manager vil imidlertid si noe annet etterpå enn at turen var meget vellykket og at alle som var meget gode venner fra før er blitt meget bedre venner nå!

Og for all del, det kan jo hende at det er sant! Likevel er det jo hyggelig for de fremmøtte supporterne når vi ikke taper, noe vi ikke gjorde på våre to opptredener øst i Tyskland. Vi fikk en storseier med 4-0 over Zwickau på onsdag, vi fikk en toppscorer da Mac Bonne ga oss 1-1 mot Hallescher på lørdag og vi fikk et pent norsk mål i den første kampen da Stefan Johansen scoret direkte fra frispark. I tillegg var været ålreit, så de som har for vane å skrive hjem fikk en del bra de kunne skrive hjem om.

FSV Zwickau spiller til daglig på tredje nivå i tysk liga, og klubben nedstammer fra ZSG Horch Zwickau som ble de første mestrene i det østtyske DDR Oberliga i 1949/50. Hallescher holder til i den samme delen av landet og har en historie som ligner, også dette er en tidligere øst-tysk toppserieklubb som nå er i «League One». Tysk tredjedivisjon er en nasjonal serie med 20 klubber hvor Zwickau siste sesong ble nummer 10 og Hallescher nummer 14.

2.jpeg

Mot QPR var det imidlertid Zwickau som fikk størst problemer. Vertene kom på hæla fra start, og våre venner Dykes og Dozell sørget for 2-0 innen det sto 11 minutter. Deretter fulgte en norsk perle, Stefans frispark gikk i bue over muren og snek seg inn ved venstre stolpe. Keeper fikk handa på ballen, men ikke nok til at det hjalp!

Joe Walsh spilte hele kampen i mål, men alle de ti utespillerne byttet, tre ved halvtid og de øvrige syv etter en time. Alle målene kom fra distanse og var av det vakre slaget. Vi har nevnt Stefans frispark, men premien går likevel til Dozells skudd på hel volley fra 16 meter etter en mislykket klarering fra hjemmelaget. Dykes scoret på en markkryper gjennom en skog av bein, mens Chairs 4-0-mål kom da den magiske marokkaneren løp opp til 18-meteren, snurret vekk en oppasser og curlet ballen i keepers lengste hjørne. Måtte det bare bli flere slike!

Fire dager senere var det Seny Dieng som fikk sine første 90 i mål, og denne gangen spilte fem av førstevalgene 73 minutter. En av dem var Stefan, som ser ut til å ha en meget god sommeroppkjøring. I denne kampen var det QPR som kom på bakfoten etter bare 15 sekunder som en direkte følge av et fomlete balltap av vår nye sideback Ken Paal. Måtte det bare ikke bli flere slike1  Bortelaget kom tilbake, men det ble med Mac Bonnes utligning like før pause. Chair og Adomah spilte frem spissen som pirket ballen forbi en utrusende keeper. Fjorårets Ipswich-stjerne har dermed scoret tre av QPRs ni «egenproduserte» mål så langt i sommer. De øvrige seks er fordelt på seks ulike lagkamerater.

Zwickau – QPR 0-4
Lyndon Dykes,  Andre Dozzell,  Stefan Johansen,  Ilias Chair

Onsdag 13. juli
Joe Walsh, Aaron Drewe (Jimmy Dunne 46), Rob Dickie (Conor Masterson 61), Jake Clarke-Salter (Joe Gubbins 61), Ken Paal (Niko Hamalainen 61), Stefan Johansen  (Charlie Owens 61), Sam Field (Steven Duke-McKenna 61), Andre Dozzell (George Thomas 61), Ola Shodipo (Albert Adomah 46), Ilias Chair (Charlie Kelman 61), Lyndon Dykes (Macauley Bonne 46).
 

Hallescher – QPR 1-1
Macauley Bonne

Lørdag 16. juli
Seny Dieng, Osman Kakay (Aaron Drewe 60), Rob Dickie (Joe Gubbins 73), Jake Clarke-Salter (Jimmy Dunne 60), Ken Paal (Niko Hamalainen 46), Stefan Johansen (Conor Masterson 73), Sam Field (Charlie Owens 73), Andre Dozzell (George Thomas 73), Albert Adomah (Ola Shodipo 46), Ilias Chair (Charlie Kelman 73), Macauley Bonne (Lyndon Dykes 46).

Luke Amos og Tylor Roberts hadde fått noen små smeller og måtte sitte og se på. Ellers er det fortsatt touch-and-go hvorvidt Chris Willock blir klar til å reise til Blackburn 30. juli.