Lokaloppgjør mot Brentford. Denne gangen hadde vi grunn til å tro på poeng etter å ha vist fin form den siste tiden. En ekstra fjær i hatten ville det bli dersom man klarte å legge "skjær i sjøen" for opprykksplanene til naboen borti gata.

Warburton valgte, ikke overraskende, 3-5-2 til denne matchen og laguttaket var ikke i nærheten av å være overraskende det heller.

Dieng hadde trebackslinjen Barbet, Dickie og Cameron foran seg. På vingbackplassene var det Wallace og Kane. Midtbanen var bestående av Ball og vår egen Stefan Johansen samt Chair i en litt mer offensiv rolle. Dykes og Austin på topp er også helt etter oppskriften.

Defensivt fokus
Den første halvtimen av matchen var kjemisk renset for målsjanser. Begge lag satset på defensiv trygghet og prøvde å holde ballen i laget. To lag, to naboer og to managere med ganske lik filosofi. Brentford var absolutt hakket bedre enn QPR til dette i første omgang og det lille QPR var i nærheten av, kom når Brentford ble litt overmodig i det bakre leddet.

Dessverre for oss klarte vi aldri og omdanne det til målsjanser.

Scoring
Den første halvtimen var alt-i-alt en ganske søvndyssende affære, men når den første sjansen kom så ble det med scoring som resultat. Kane lagde frispark på vår høyreside og ble belønnet med et gult kort for taklingen. Den påfølgende innsvingeren møtte hodet til storscorer Toney på hjørnet av femmeteren og han forlenget ballen inn i det lengste hjørnet utagbart for Dieng.

Toney er god, men her var markeringsspillet for dårlig!

Prøvde, men lyktes ikke
QPR løftet seg litt etter scoringen. Det ble mange innleggssituasjoner, spesielt fra vår høyreside, men kvaliteten på innleggene var under enhver kritikk. Kane virket etterhvert nesten engstelig for å slå ballen inn etter de mange mislykkede forsøkene.

Nærmest mål kom QPR da Barbet fikk en retur ut i feltet med fem minutter igjen til pause. Det var litt kaos i forsvaret til Brentford og Barbet klemte til med venstrebeinet. Han fikk god klem på avslutningen, men Brentford fikk ryddet heroisk unna.

0-1 til pause var, i sannhetens tegn, et helt greit resultat. Selv om ingen av lagene hadde vist all verden av angrepsspill å snakke om.

Press
2 omgang startet bra for QPR og man klarte å etablere et lite trykk på Brentford de første ti minuttene. Et par småsjanser ble det med blant annet et brukbart frisparkforsøk av Stefan Johansen fra cirka 30 meter. Nærmest var en Ilias Chair-corner som var nær ved å gå rett i mål da den gikk via tverrliggeren.

Etter 55 minutter fikk Sam Field sin debut da han kom på banen for Dom Ball.

Den offensive starten ebbet ut og Brentford kom seg greit til hektene igjen.

Dykes ut, Willock inn
Etter 65 minutter går Dykes av banen og Chris Willock kommer inn. Dykes trenger sårt selvtillit og det skaffet han seg neppe via denne kampen. Ser rett og slett ikke ut som en championship-spiss for øyeblikket. Chris Willock har hatt flere fine innhopp den siste tiden så dette byttet virket fornuftig på tidspunktet.

Strålende debutscoring
1-1 kom etter 72 minutter og for en befriende scoring fra debutant Sam Field!!

Litt frem og tilbake i feltet gjør at ballen ender hos Kane på høyresiden. Han slår et godt innlegg til en forandring og da blir det fullt kaos bak hos Brentford med en gang. En løs heading blir klarert ut i feltet og Sam Field lukter muligheten, setter tempo, nøler ikke og banker ballen knallhardt ned i høyrehjørnet med venstrebeinet fra 14 meter. Strålende!

Det er bare én Charlie Austin...
Euforien etter utligningen hadde knapt lagt seg da snuoperasjonen var komplett fire minutter senere. Igjen var Kane involvert, og fikk en aldri så liten revansj etter den svake 1 omgangen,  med en lang krossball. Denne gangen fant han Wallace som fikk et perfekt mottak i 16-meteren og kom seg ned til dørlinjen. Wallace slår helt riktig 45 grader ut og Charlie Austin har satt ekspressfart inn i ballbanen. Ingenting kunne stoppe Charlie fra enkelt å sette inn ledelse til QPR.

Herlig!

Nå flyter det
Derfra og inn var det ingenting som kunne stoppe QPR. Brentford klarte ikke løfte spillet og virket lett sjokkerte over opplevelsen. Når klokken passerte 90 minutter så indikerte fjerdedommer at det var fem minutter igjen å spille.

Det føltes lenge, men vi kontrollerte kampen inn og tok tre deilige poeng. Ekstra godt i et lokalderby selvsagt.

Bestemann
Dette var en skikkelig slite og lagseier. Den bakre rekka klarte seg strålende og hadde god kontroll på Toney, med unntak på frisparket som førte til scoring. Barbet ser vi mye bra av for øyeblikket og han fortjener utmerkelsen denne gangen.

Vår mann Stefan Johansen hadde sin beste match for oss og viser herlig vinnervilje. Spesielt da han går kompromissløst inn i en duell langt inn i overtiden, blir stemplet, men får avverget kontra og sørger for at halvminuttet av overtiden. Det er så deilig å se en nordmann som blør for trøya vår!!!