Av STEINAR SÆTHER

Det blei en ganske god kamp mot Hull på Loftus Road for ei uke sida - resultatet får vi glemme. Ei feil idømt straffe som blei redda og to redninger på strek forteller at debuten i PL kunne endt annerledes for vår del. Spurs spilte ingen stor kamp øst i London mot West Ham, og det var heller ufortjent at de bussa hjem med seier 1-0, det etter skåring av nykomlingen Eric Dier tre minutter på overtid. Torsdag kveld i kvalifisering til europaligaen, på reis til ferieøya Kypros, slo Spurs AEL Limassol 2-1, igjen uten å imponere. Ved pause leda kypriotene og det var to seine mål av Soldado og Kane som avgjorde.

Manager Pochettino har henta litt nytt i sommer og de første høstukene. Foruten målskårer Dier sist helg er ankommet målvakta Michel Vorm fra Swansea - som foreløpig må se at Hugo Lloris storspiller. Videre nittenåringen Nabil Bentaleb fra Algerie, et stort talent som allerede nå imponerer. Dette er de mest toneangivende. Nå er visstnok ikke Pochettino handla ferdig. Han sikler etter Remy og jeg håper virkelig ikke han lykkes i sin iver etter underskrifta. Jeg sier ja takk til Kane andre veien men ikke Remy som en del av handelen. Andre navn nevnt er jo Townsend og Holtby, som begge spilte på Kypros.

Harry er heller ikke ferdig. Nå er det kontakt mellom oss og franske Guingamp om en overgang for spissen Mustafa Yatabare. La oss håpe denne kommer som et tillegg til nåværende mannskap og ikke som en konsekvens av at Harry ikke klarer å holde Remy i løpestrengen. Uansett, signeringene av Fer og Vargas er gode. Disse får vi mye nytte av i sesongen!

Spurs spiller en kombinasjon av 4-5-1 og 4-2-3-1. Men for å oppnå noe på Kypros bytta de inn slik at de siste 20 min spilte 4-4-2. Spurs er med andre ord et fleksibelt mannskap. Det er mye fart i det teknisk gode laget. Foran møtet med oss fins det skjær i sjøen foran Spurs-skuta. Forsvaret har begge de faste backene fraværende. Walker er skada, Naughton suspendert etter direkte rødt i første serierunde. Jan Verthongen er et stort spørsmålstegn som vi ikke får svaret på før kampstart. Dawson ryktes bort, og vi er visstnok en mulig togstasjon. Bentaleb har spilt begge kampene til nå og det ventes at han får hvile, eventuelt sitter på benken fra start. Vil Kane spille sin tredje kamp på rad?

Harry har nå muligheten til å sette Isla inn for Simpson. Med all respekt for Simpson, Isla har større kvaliteter som vi må få i gang. Hvorvidt Fer har trent nok med laget er mer usikkert, jeg trur han starter på benken. Vargas mangler både treninger med laget, og ikke minst arbeidstillatelse. Men det kommer, det kommer.

På de seks siste kampene lagene i mellom på WHL har Spurs seira 4 ganger, en har endt uavgjort og vi vant på en strålende fin mai-dag i det herrens år 1994. Thorstvedt sto mål, for å sette det i perspektiv, og det var en dobbel av Trevor Sinclair som gjorde dagen vår så vakker. Forrige møte var en septemberdag for to år sida hvor Zamora ga oss ledelsen før Faurlin inviterte hjemmelaget inn i varmen med et sjølmål og Defoe avgjorde.

Spurs er naturlige favoritter søndag direkte på tv. Men vi har definitivt ikke tapt denne kampen på forhånd, nei, vi har en god sjanse til å busse tilbake fornøyde med i hvert fall ett poeng. God organisering i femmer`n bakover godt understøtta av Barton og kompani gjør at vi ikke slipper inn mer enn ett mål. Framover med enten Remy aleine eller sammen med Austin, og understøtta av Isla og Traorè på vingene og trøkk fra sentral midtbane, gjør at jeg har trua på ei skåring til oss også. Altså 1-1, samme som jeg antok sist. Men Spurs kommer til å være det førende laget i kampen, noe annet vil overraske. Et poeng her er at Isla kan være god å ha mot danske Eriksen.

Kampens dommer er Anthony Taylor, som var fjerdedommer i dag lørdag Chelsea - Leicester. Han blåste sjøl Stoke - Aston Villa forrige helg, og han har to europacupkamper i juli.