Av STIAN KARLSEN

Bortekamp mot Coventry etter knallsterk serieåpning. Det kan jo bare gå galt og når kampen i tillegg broadcastes live så viser statistikken at vi i realiteten var sjanseløse før kampen i det hele tatt var spilt. 

Warburton så ingen grunn til å endre på mannskapet. Det betød keeper Lumley med firerbanden Wallace, Barbet, Dickie og Kakay foran seg. Kaptein Cameron og Carroll sentralt på midten, og Amos i en litt friere rolle. Osayi-Samuel på høyre og Chair på venstre, samt en heit Lyndon Dykes på topp. 

Balltrilling
Kampen startet svært rolig. Et QPR som er glad i ballen mot et Coventry som la seg lavt og lot motstander spille ball. Det var lite som tilsa at dette skulle bli stor underholdning. 

QPR var tålmodige og trillet ballen til det kjedsommelige og lot seg ikke overliste til å etterlate seg kontringsrom, men skapte da heller ikke stor fremover. De få gangene det var tilløp til sjanser så var Kakay og Osayi-Samuel på vår høyreside involvert. Eze hadde kledd en kamp som denne, men det skal vi ikke bruke ytterligere tid på...  

Det blir for omstendelig og litt for mange støttepasninger uten en drivende kreativ kraft. 

Straffe og utligning
Etter 40 minutters spill var det kun prestert et par-tre halvsjanser totalt i matchen. Dette så heller ikke ut til å bli farlig og ballen var på vei ut av 16-meteren på siden da Osayi-Samuel fikk tåa på ballen før Coventry-forsvareren McFadzean. Dermed endte han i bakken og dommeren pekte på straffemerket. Helt grei straffe, men klønete forsvarsspill. Uansett takker og bukker vi, og Lyndon Dykes gjorde som forrige uke og knallet ballen høyt tilnærmet midt i mål. Utagbart på grunn av kraften og høyden og 0-1. 

Kun et par minutter etter så kommer utligningen. Giles utfordrer vår høyreside og kommer ned mot dørlinjen og slipper ballen mot bakre stolpe. Der står Gooden umarkert og header ballen via bakken og mellom beina på Lumley fra fem meter. Lumley neppe 100% fornøyd med egen innsats i den situasjonen. Etter å ha sett ut til å ha full kontroll defensivt i hele den 1 omgangen så falt forsvaret fra hverandre den første gangen de ble satt på en skikkelig prøve. 

1-1 til pause. 

EiOJgxFX0AIzlsW.jpeg

Verst tenkelig start 
Den andre omgangen startet alt annet enn positivt. Coventry la press umiddelbart og QPR-forsvaret responderte med usikker opptreden. Etter 50 minutter blir laget straffet. Coventry tar seg opp langs sin høyreside. Litt tilfeldigheter gjør at ballen havner hos O’Hare, som igjen er litt heldig og får den med seg slik at han får avsluttet enkelt i mål fra 10 meter. Det som så trygt og solid ut nesten hele den første omgangen var nå like vaklevorent som store deler av forrige sesong. 

Coventry hadde nå funnet ut at man var tjent med å stå høyere i banen og tok over regien i kampen. QPR slet med tempoet, og tapte krigen på midten. Carroll, Cameron og Amos fikk ikke tak i oppgjøret. Chair som var banens beste sist slet med ballmottak og avslørte temposvakhet. 

Warburton måtte gjøre endringer. 

Bytte og utligning
Bytte kommer da også fra vår kjære manager. Etter 71 min. kommer Smyth inn for Carroll. 
Vi får en god sjanse ved en Cameron-heading etter corner like etter byttet og QPR klarer å etablere litt spill. Ilias Chair skaffer oss en ny corner etter 76 minutter og den igjen skulle bringe oss videre til utligning. 

Corneren fra venstre blir stusset videre mot bakre stolpe av Coventry-forsvaret. Barbet har sneket seg dit, får tid til å dempe ballen og klinke den vakkert opp i nærmeste nettak med venstrebeinet. Strålende av den franske midtstopperen, som neppe har scoret et finere mål med beina i sin profesjonelle karriere. 

2-2. Deilig, og fremdeles var det kvarteret igjen å spille!

Livlig og brutalt 
Warburton bytter sine siste to bytter med 8 minutter igjen på klokken. Thomas og Ball kommer inn for Amos og Chair. 

Kampen er livlig hele veien og spillet bølger nå frem og tilbake. Det lå en scoring i luften, men hvilken vei var helt uvisst. I alle fall frem til Coventry får corner etter 84 minutter. McFadzean rager høyest i luften og stanger inn ledelse for hjemmelaget fra 8 meter. McFadzean gikk dermed fra å være syndebukk da han forårsaket straffesparket til 0-1 til å bli matchvinner. Brutalt for oss dessverre... 

QPR klarte aldri å svare på denne siste scoringen, og kom heller aldri i nærheten. Nærmest var Dom Ball da han fyrte av fra 18 meter idet matchuret passerte 90 minutter. Utgangen på skuddet så fantastisk ut, men når skuddet treffer en offsideplassert Dykes så er det til liten nytte. 

Dermed ble det tap i sesongens andre kamp og tre poeng er status etter to matcher. Det hadde vi nok tatt dersom tilbudet hadde kommet før sesongstart. Dette kommer nok til å bli en sesong med stor variasjon i både prestasjoner og resultater. Hadde håpet å få bekreftelse på at vi var mer solide defensivt med Dickie og Wallace på laget, men dessverre ser det ut til at vi kommer til å slippe inn endel mål også i 2020/21. 

Denne kvelden var det dessverre mest negative fortegn. 

Bestemann
Vår høyreside var vårt sterkeste våpen denne gangen. Kakay og Osayi-Samuel var spillerne som voldet Coventry-forsvaret størst hodebry. Kakay får bestemannspremien. I den andre enden av skalaen finner man Amos og Chair. Begge livlig første kvarteret, men etter dette falt begge gjennom. Amos er nesten helt usynlig fra sin sentrale midtbanerolle, mens Chair rett og lett er litt uvenn med ballen i store deler av matchen. 
 

Coventry-QPR 2-2 (1-1) 
Mål:
Dykes (str.40), Godden (44), O’Hare (50), Barbet (76), McFadzean (84)