Av DAG HÅKON HELLEVIK

Mange av fansens forventninger henger på Stefan Johansen selvsagt, men han kan vi foreløpig glemme. En overgang er fortsatt fullt mulig, men det er ingen grunn til å tro at det skjer noe før vi skriver august.

 Mye av det som fortsatt er ugjort handler nå om utgående overganger. Todd Kane er helt åpenbart på vei vekk. Han spiller og trener med U23 og var ingen steder å se da QPR «sesongåpnet» med 2-1 over Portsmoth 7. juli. 22 mann spilte en omgang hver, Todd Kane var ikke en av dem.

Fem av de 22, nærmere bestemt Conor Masterson, Joe Gubbins, Ola Shodipo, Faysal Bettache og Ody Alfa ligger alle an til å gå ut på lengre låneavtaler. Shodipo har allerede signert for Sheffield Wednesday. Hans QPR-kontrakt og hans siste låneavtale går begge til sommeren 2022, så det betyr antakelig at han ikke kommer tilbake. Ola er en vingløper som åpenbart ikke blir vurdert som god nok til vingback-rollene Warburton satser på. Det kan virke forbausende tatt i betraktning at han leverte en knallsesong med 13 scoring for Oxford United i League One i 20/21!

Conor Masterson og Joe Gubbins er begge midtstoppere. Masterson var tiltenkt en sesong på utlån i 20/21 for å få den erfaringen han trenger til spill i Championship, men en skade tidlig på høsten ødela hele sesongen. Nå ønsker QPR åpenbart å låne ham ut en gang til. Gubbins har spilt en god del på Conference-nivå, men trenger en sesong i EFL for å komme seg videre.

 Med nysigneringene Sam McCallum og Jimmy Dunne regner QPR-ledelsen åpenbart med at de nå har kompetente første- og andrevalg til alle de nødvendige rollene i den bakre femmeren. Et tilskudd Warbs antakelig også regner inn i kabalen er Moses Odubajo, en 27-åring som nå forlater Sheffield Wednesday og som vår manager kjenner fra sin tid i Brentford. Odubaj har trent med Rangers i sommer og spilte kampen mot Pompey, men noen kontrakt er foreløpig ikke bekreftet.

Ytterligere en forsvarsspiller på vei vekk ser ut til å være finsk-amerikanske Niko Hamalainen. Venstrebacken fikk bli med Finland til EM i sommer, men uten å få spille kamp. Det har vært lite tid i QPR også, en fersk og ganske lang kontrakt til tross, og ryktene forteller at han nå er plassert i hylla under skiltet «til salgs».

Tre andre som antakelig skal ut på lån er midtbanespilleren Faysal Betache og angriperne Ody Alfa og Hamzad Kargbo. 21 år gamle Bettache har vært i stallen en tid og står med et dusin innhopp for oss på A-nivå, mens Alfa (22) og Kargbo (19) fortsatt er blanke når det gjelder obligatoriske førstelagskamper i QPR.