Av STEINAR SÆTHER

Det blei en flott start på sesongen med 2-0 over Reading, som ikke var et mål for mye! Et stolpetreff foruten målene, og ytterligere 2-3 gode muligheter veid opp mot Readings ene store, forteller mye om forskjellen lagene i mellom. Og når jeg legger til at vi var aggressive, lot aldri bortelaget få ro med ballen i det oppbyggende spillet, er alt på plass.

Nye gjester kommer i dag tirsdag i første runde av ligacupen, det i form av Northampton. De fikk en mindre god start borte i Shrewsbury med tap 0-1. Vi er altså på nivået under oss . Laget ledes av Justin Edinburgh som den aldrende supportermassen husker fra Tottenham. 

Hele 13 spillere er kommet siden forrige sesong endte i mai, og jeg kan med min beste vilje se kun 4-5 navn som bør heve kvaliteten utover det ordinære i League One. Disse spiller nesten alle fra midten og framover: Richards (unntaket), Powell, Barnett, Revell og Long. En spiller som Bowditch har vist mindre de to siste sesongene, noen husker kanskje karen fra 6 sesonger i MK Dons, eller noen økter i Ipswich fra før. I ligasammenheng forventer jeg ikke bedre enn en plass rundt midten.

Men nå er det cup og det er ikke vår greie. Vi er sammen med Plymouth de to dårligste cuplagene i hele England! Av en eller annen idiotisk grunn ser jeg litt positivt på denne kampen. Jeg har jo lyst til å tru på gutta som får klarsignal til kampen sjøl om vi nok stiller noe redusert. Ingram i mål er bankers, ser for meg at Furlong får sjansen i forsvaret - som deretter kan bli uendra med f.eks Onuoha, Lynch og Bidwell. Og hva med nykommer Baptiste, som er spilleklarert? Framover bør Manning og Shopido inn og jeg tipper Borysiuk er en av de tre på midten. Smith kan bli den ensomme spissen fra start av. Om Edinburgh gjør endringer hos sitt mannskap er seint mandag kveld helt i det blå.

Magefølelsen sier at vi i hvert fall passerer første hinder og jeg kan se for meg 2-0 på nytt. Men når Norsk Tipping disker opp med 1,45 på hjemmeseier kan knapt nok gudene skjønne hvorfor med tanke på historien...