Endelig skal vi ut i et lokaloppgjør av en viss dimensjon!
Vi starter nede ved Themsen hos husmannsplassbeboerne hvor arvinger etter vikingene har sparka seg fram og opp, jeg tenker selvsagt på langemann Hangeland og JA Riise. Disse er blitt bautaer i forsvaret, andremann Riise er for øyeblikket lagkompis med Huseklepp i Pompey, det på lån.

Ja, la oss begynne med spillergruppa til Martin Jol. Mellom stengene står til vanlig den digre australeren Mark Schwartzer, en mætsjvinner av "yrke".
Foran seg har han foruten vikingene bl.a gamlelånet vårt som ikke blei noen suksess, Stephen Kelly - var det ikke 1 eller 2 kamper han fikk? Videre kan manager Jol velge mellom Zoltan Grygera, Phillipe Senderos og Aaron Hughes. Unggutten Matthew Briggs blir trolig ikke friskmeldt. Alle lag trenger en løpsmaskin, her møter vi en midtbanemann i form av Steven Sidwell, som vi for en del år siden var interessert i - og sikkert var sjanseløse på... Han har ofte med seg Danny Murphy, Damien Duff og Clint Dempsey. Alternativene er Simon Davies, som er skada, og Dickson Etuhu samt Pajtim Kasami.
Frontmenn er mest sannsynlig den skadefrie Bobby Zamora og Andy Johnson, hvorav sistnevnte var heit for Warnock i sommer. Han ville nok spilt i striper om Fernandes var kommet inn på eiersida tidligere. Innbyttere er Orlando Sa, Bryan Ruiz og friskmeldte Mousa Dembele.

Fulham sine vinger (og backer) er blant de hyppigste med innleggene i PL, og de treffer ofte sier statistikken. Avslutningsformen til de ulike spissene som er brukt er derimot svak. Kun fire lusne spillemål er det blitt - og ingen av andre årsaker som f.eks selvmål :-).
Antall mål framover er lik antall poeng totalt, som kommer av fire uavgjorte oppgjør. Det beste resultatet så langt er utvilsomt 2-2 hjemme mot Man City, 1-1 samme sted mot Gamst`n & Co er ikke like imponerende. Tapene kom i andre og tredje serierunde mot ulveflokken og nyslottet. Sju innslupne er absolutt akseptabelt. Litt typisk for Fulham dette, best bakover på banen har de vært i ei årrekke.

Men hjemmelaget er med i andre turneringer også. De er nettopp blitt slått ut av ligacupen med 3-4 for dem rett borte i gata, Chelsea. Det etter ekstraomganger og straffer. Men i europaligaen er de i dobbel forstand til stede. De andre i gruppa er FC Twente, Wisla Krakow og Odense BK. Fulham er ikke bare med, de er interessert i å gjøre det best mulig, stiller med til dels toppet mannskap i disse kampene.
Så langt er det blitt 1-1 mot nederlenderne hjemme og 2-0 i Danmark på torsdag. Men jeg tviler på om disse kampene på nåværende tidspunkt betyr noe for kvalitet og innsats (les: slitasje). Vi møter et heltent mannskap!

Armand Traore er ute med suspensjon. Inn kommer antagelig Connolly.
Vi skårer for lite, ingen tvil om det. Vi har netta fem ganger og tre av dem kom borte mot ulveflokken. Ellers har jo Tommy Smith sitt ene og Richard Dunne hjulpet oss til hhv tre og ett poeng. Dunne sitt selvmål var fullt fortjent sist søndag, kan du si... Forøvrig rykka vi èn plass opp, til niende, ettersom Nordvik tapte 0-2 mot Man Utd lørdag ettermiddag.
Det blir tett på Craven Cottage, få målsjanser i vente. Kanskje blir det sånn at første målet vinner. Unngår vi baklengs det første kvarteret taper vi ikke. Trur jeg. Lykke til dere som får sett kampen. Selv skal jeg lede et sjettedivisjonsoppgjør i Strandebarm samme tidspunkt.

Steinar: Derby`s er mer enn Derby County