Av STEINAR SÆTHER

Bortetapet vårt i stålbyen tirsdag var både en selsom opplevelse og en flau en også. Selsom fordi det røde kortet er diplomatisk sagt diskutabelt etter de kriteriene vi som dommere skal vurdere fra. Leon Best hadde ikke lenger en åpenbar skåringsmulighet med vinkelen i fellingsøyeblikket, og løpet tenkt ytterligere et par steg mot dødlinja. Murphy hadde allerede gjort seg stor. Fellinga viste seg å være straffespark og ikke filming, når jeg i kveld fredag så et klart opptak av situasjonen. Flau fordi vi etterpå ramla sammen som en vennegjeng på nerveanstalt.

Det kan ikke være tvil om at seier`n mot Yeovil kosta oss dyrt. Med alle disse kampene i rekke måtte nødvendigvis Harry rotere litt på førsteelleveren - men ikke på dette viset. Og sida vi er "der"; vi får trulig Jenas tilbake, og kanskje også Green fra Yeovil-kampen. Det ser også ut som Simpson kan komme til å bidra på et vis, men ikke fra start av sida han begynte spilltrening for få dager sida.

Middlesbrough har vært inne i en god periode nå, særlig hjemme på Riverside Stadium. Det vil si, manager Karankas mannskap vinner og spiller uavgjort omtrent like mye for tida. Tallene ved elvebredden er 7-9-2 og 26-13. Dette er statistikk det lukter sluttspill av. Hadde det ikke vært for tallene borte fra Teeside, som er tilsvarende dårlige. Totalt sett er laget middels bra, for å bruke et forslitt ordspill, de okkuperer så langt trettendeplassen med 45 poeng, og uten mulighet til å gjøre furore henimot sluttspill - ei heller ramle så langt ned som i hengemyra.

Karanka, spanjol, har bytta rundt på spillere i alle lagdeler, og ikke bare på grunn av skader. Han har brukt hele fire målvakter (fra fire forskjellige land!), og det er skadene som er årsaken til det. Førstevalget Steele har kun femten opptredener, akkurat nå står grekeren Konstantoupolos. Antallet forsvarsspillere brukt er ni hvorav Friend har vært så trofast og skadefri som trettifire kamper. Gode, gamle Woodgate sliter nå som i alle år ellers med skader (ute lørdag) men har som nestemann på lista tjueen kamper. Legger merke til at uansett hvem Karanka stiller med i forsvaret eller mellom aluminiumet, så slippes det generelt inn få mål.

På midtbanen er det brukt kun seks mann, og fem har langt flere kamper enn sjettemann, Tomlin. Spillere som Whitehead, Varga, Adomah (toppskårer med ni mål) og den aller beste av dem Leadbitter, er både samspilte og gode hver for seg. For oss er det viktig å vite at Leadbitter er suspendert etter sitt tiende gule (det samme som Barton) og ute i morra. Leadbitter har jeg i mange år hatt et ønske om å se vår egen drakt! En som faktisk har vært i vår drakt er Ledesma, da som ung og lovende - og vi, en klubb rett i etterkant av randen av konkurs.

Fremst er det en til som kunne vært i vår drakt men Graham valgte et enda bedre tilbud fra Swansea for tre, fire år sida. Han har forøvrig en liten hang til å skåre mot oss. For Boro har han denne sesongen åtte kamper og tre mål. Jeg trur han stiller lørdag fordi den presumptivt beste spissen Carayol er ute med skade. Han har åtte mål på CV`en til nå. Kanskje den kjente niogtjueåringen Kamara med den teite frisyren starter sammen med Graham.

På Loftus Road vant vi fortjent 2-0 etter høstens til da beste kamp. Sant å si er det få kamper i ettertid som kan måle seg med den kampen kvalitetsmessig! De to siste møtene på Riverside har endt hhv 2-0 til Boro og 3-0 til oss etter to mål av en islandsk gud. I moderne tid har det vært lite U`er i bortekampene i Middlesbrough, men også bare totalt fem kamper sida 1995.

Begge lag skårer lite, slipper inn lite mål, Boro spiller ofte U mot middels gode lag på Riverside, vi er et middels godt bortelag (tallene er nå blitt 6-5-7) i dårlig borteform. Jeg enes med meg sjøl i U ved pause og første målet vinner. Vi trenger det mest!