Av KÅRE SVANG

Lørdag ettermiddag i november er hellig tid for fotball. Den lille brisen jeg hadde av optimisme før kampen hadde etter 95 minutter gått over til en stillestående kald luft som kan ha kommet for å bli.

Dagens lagoppstilling var det lite å si på, og det var fint å se at Dixon-Bonner fikk tillit fra start. Synes han har gjort jobben bra når han har hatt muligheten. Også i dag leverte han en god kamp på midten.

QPRs formasjon blir ofte diskutert, og i utgangspunktet kan det se ut som vi stilte i 4–3–3. I realiteten spilte vi med fem på midtbanen, riktignok med fremskutte kantspillere. Det blir dermed en gråsone å kalle det 4–3–3 eller 4–5 –1, men Cifuentes skal kred for å forsøke å bruke kantene i mye større grad enn sine forgjengere.

Svak start
Kampens første ofring kom etter kun 12 minutter da et innlegg fra Norwich sin høyre kant gikk over Begovic. Kun en solid inngripen fra Steve Cook hindret at ballen gikk over mållinjen. En svært god prestasjon av Cook hvor det fort kunne blitt mål til hjemmelaget.

Offensivt var det positivt å se Willoch og Chair leke seg innledningsvis i kampen, selv om det ikke ble noen store avslutninger. En satt liksom å ventet på en kombinasjon som skulle gi uttelling.

Den kom dessverre aldri i denne kampen. I stedet sendte Norwich ballen fra egen halvdel i bue over vårt midtforsvar. Norwich sin angriper Ui-jo Hwang løp rett fra Dunne og satte ballen enkelt bak Begovic. 1-0 Norwich – 21. min., og det holdt inn til pause.

Ballinnehav
Ja, laget vårt triller mye ball i kampen, og statistikken viser også at laget har mest ballinnehav. Men i fotball er det mål som teller – og da må vi faktisk forsøke å tørre litt mer.

Mot slutten av omgangen skulle en tro det var QPR som ledet og håpet at det snart var pause. Spillerne trillet ball inne på halvdelen til Norwich, men fasiten til pause var at vi hadde én avslutning som kan telles «på mål» - headingen til Dykes etter en meget god corner.

Det var bra med fres i laget som kom ut etter pausen. De første 10 minuttene tilhørte så avgjort QPR. Både Paal og Chair hadde gode avslutninger på mål, men enkle for keeper å få kontroll på. Begge to hadde ytterligere en god avslutning hver for seg midtveis i 2. omgang, men dessverre ingen uttelling.

Paal og Chair var etter min mening våre to beste menn i ettermiddag.

Cifuentes forsøkte å skape mer trykk utover omgangen og foretok flere bytter. Armstrong kom inn for Dykes og Dozzell for Dixon Bonner, og helt mot slutten ble Kakay byttet med Drewe, og Willock med Kelman. Greit å bytte, men til liten nytte.

Sjanse på tampen
QPR sin største sjanse i kampen kom etter 92 minutter da Sam Field fyrte av et skudd fra ca 14-15 meter, men ballen strøk rett utenfor stolpen.

Der var det nok mange av oss som så ett poeng. Dessverre så ville det seg ikke. Kampen ebbet ut med 1-0 til Norwich og QPRs tabellsituasjon ble ytterligere forverret.

Vi skapte seks avslutninger på mål i dag, hvorav fem av dem var nokså enkle å fange for keeper/ha kontroll på. Sam Field sin avslutning hadde gått rett i kassa om ballen hadde gått noen centimeter lenger til venstre for keeper. Veldig synd.

Norwich produserte heller ikke all verden og har ikke farligere avslutninger enn våre gutter. Men de får det ene målet som gir dem alle poengene, nok en gang på en forsvarsmiss.

Kortbonanza
Fire helt fortjente og tullete og idiotiske gule kort til QPR spillere i dagens kamp. Colback for protest etter frispark, Willock for soleklar trøyeholding og Cook for å sparke ballen i en Norwich spiller med overlegg.